Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Genept door de energieprijsvergelijkers

Geplaatst op 22 jul 2011 , bijgewerkt 22 jul 2011, 07:30

Een aantal dienstverleners werkt samen met energieleveranciers, waardoor de gegeven informatie op vergelijkingswebsite gekleurd kan zijn. De NMa plei...

Een aantal dienstverleners werkt samen met energieleveranciers, waardoor de gegeven informatie op vergelijkingswebsite gekleurd kan zijn. De NMa pleit voor transparantie en duidelijkheid. Prijsvergelijkers die niet geheel neutraal zijn, moeten hierover een vermelding op de website opnemen.

Allesoverbesparen.nl laat op de homepagina weten dat zij als dienstverlener transacties sluiten, maar wel gefinancierd worden door een beperkt aantal energieleveranciers. De consumentenautoriteit zal de websites die zich onterecht voordoen als onafhankelijke prijsvergelijker, scherp in de gaten houden.

Contracten verbeteren

Uit het onderzoek van NMa blijkt dat de communicatie van energieleveranciers naar klanten ook nog te wensen over laat. Het aanbod van de prijsvergelijkingswebsite en het daadwerkelijke contract kennen bijvoorbeeld verschillende benamingen voor dezelfde onderdelen. Sommige overeenkomsten kenmerken zich door de overvloed aan overbodige informatie (tarieven die niet van toepassing zijn), terwijl andere contracten veel te weinig informatie bieden. De NMa vindt dat energieleveranciers de manier van communiceren moet verbeteren.

Voldoende

Welke online prijsvergelijkers scoren volgens de NMa op informatievoorziening, correctheid, onafhankelijkheid, keuzemogelijkheid en duurzaamheid een voldoende?  

  • Gaslicht.com
  • Prizewize.nl
  • Totaalwijzer.nl
  • Energieprijzen.nl
  • Energiewereld.nl

Betrouwbaar en onafhankelijk

De online energieprijzenvergelijker van Vereniging Eigen Huis wordt aangeboden door Gaslicht.com. Het is een onafhankelijke en betrouwbare dienst waarmee u het energiecontract selecteert dat het beste bij uw wensen en woning past. De genoemde bedragen zijn totaalbedragen; dus inclusief levering, transport en belastingen.

Ook kunt u zich aanmelden voor de Collectieve Inkoop Energie (CIE) van Vereniging Eigen Huis. De vereniging is van mening dat een groot deel van de consumenten te veel betaalt voor hun energierekening. Als u zich voor 30 oktober 2011 inschrijft voor CIE, strijden energieleveranciers op 31 oktober in een veiling om het beste aanbod. Hoe meer consumenten meedoen, hoe beter het aanbod. De leverancier met het scherpste tarief wint de veiling. Vanaf 7 november krijgt u een persoonlijk, vrijblijvend aanbod, afgestemd op uw verbruik.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.