Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Kwaliteit bewakingsbeelden vaak tenenkrommend

Geplaatst op 04 aug 2011 , bijgewerkt 04 aug 2011, 12:30

De beveiligingscamera’s die in Nederland hangen zijn zo slecht dat politie en justitie er weinig aan hebben. De criminelen staan er vaak zo schimmig...

De beveiligingscamera’s die in Nederland hangen zijn zo slecht dat politie en justitie er weinig aan hebben. De criminelen staan er vaak zo schimmig op dat ze onherkenbaar zijn. Daardoor neemt de kans op het krijgen van waardevolle tips aanzienlijk af, volgens de politiekorpsen.

De Raad van Korpschefs noemt de kwaliteit van de beelden zelfs ‘tenenkrommend’. Vereniging Eigen Huis deelt de mening van de korpschefs dat bewakingsbeelden vaak slecht zijn. Het materiaal dat de vereniging binnenkreeg, naar aanleiding van haar oproep om inbrekers te kijk te zetten op internet, was van matige kwaliteit. “Er zaten nagenoeg geen bruikbare beelden bij”, aldus Steven Wayenberg, beleidsmedewerker bij Vereniging Eigen Huis. De korpschefs willen graag een keurmerk voor camerasystemen, maar beseffen dat ze bedrijven hiertoe niet kunnen dwingen.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers