Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Kwaliteit bewakingsbeelden vaak tenenkrommend

Geplaatst op 04 aug 2011 , bijgewerkt 04 aug 2011, 12:30

De beveiligingscamera’s die in Nederland hangen zijn zo slecht dat politie en justitie er weinig aan hebben. De criminelen staan er vaak zo schimmig...

De beveiligingscamera’s die in Nederland hangen zijn zo slecht dat politie en justitie er weinig aan hebben. De criminelen staan er vaak zo schimmig op dat ze onherkenbaar zijn. Daardoor neemt de kans op het krijgen van waardevolle tips aanzienlijk af, volgens de politiekorpsen.

De Raad van Korpschefs noemt de kwaliteit van de beelden zelfs ‘tenenkrommend’. Vereniging Eigen Huis deelt de mening van de korpschefs dat bewakingsbeelden vaak slecht zijn. Het materiaal dat de vereniging binnenkreeg, naar aanleiding van haar oproep om inbrekers te kijk te zetten op internet, was van matige kwaliteit. “Er zaten nagenoeg geen bruikbare beelden bij”, aldus Steven Wayenberg, beleidsmedewerker bij Vereniging Eigen Huis. De korpschefs willen graag een keurmerk voor camerasystemen, maar beseffen dat ze bedrijven hiertoe niet kunnen dwingen.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.