Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

NMa wijst klacht over particuliere erfpacht af

Geplaatst op 25 aug 2011 , bijgewerkt 25 aug 2011, 13:00

Vereniging Eigen Huis heeft op 24 maart 2011 een klacht ingediend bij de NMa omdat zij het vermoeden heeft dat banken verboden afspraken hebben gema...

Vereniging Eigen Huis heeft op 24 maart 2011 een klacht ingediend bij de NMa omdat zij het vermoeden heeft dat banken verboden afspraken hebben gemaakt om woningen op particuliere erfpacht niet meer te financieren.

De NMa heeft de klacht van Vereniging Eigen Huis inmiddels onderzocht. De NMa heeft de vereniging per brief van 23 augustus 2011 laten weten dat er geen bewijs is ontdekt dat banken onderling verboden contact hebben gehad. De NMa heeft bij banken schriftelijk informatie opgevraagd maar dit heeft dus geen bewijs voor verboden praktijken opgeleverd. Wat volgens Vereniging Eigen Huis wel vaststaat is dat consumenten zijn gedupeerd door het gedrag van banken. Inmiddels zijn banken weer coulanter met het verstrekken van hypotheek voor particuliere erfpacht voor hun bestaande klanten.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers