Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

NMa wijst klacht over particuliere erfpacht af

Geplaatst op 25 aug 2011 , bijgewerkt 25 aug 2011, 13:00

Vereniging Eigen Huis heeft op 24 maart 2011 een klacht ingediend bij de NMa omdat zij het vermoeden heeft dat banken verboden afspraken hebben gema...

Vereniging Eigen Huis heeft op 24 maart 2011 een klacht ingediend bij de NMa omdat zij het vermoeden heeft dat banken verboden afspraken hebben gemaakt om woningen op particuliere erfpacht niet meer te financieren.

De NMa heeft de klacht van Vereniging Eigen Huis inmiddels onderzocht. De NMa heeft de vereniging per brief van 23 augustus 2011 laten weten dat er geen bewijs is ontdekt dat banken onderling verboden contact hebben gehad. De NMa heeft bij banken schriftelijk informatie opgevraagd maar dit heeft dus geen bewijs voor verboden praktijken opgeleverd. Wat volgens Vereniging Eigen Huis wel vaststaat is dat consumenten zijn gedupeerd door het gedrag van banken. Inmiddels zijn banken weer coulanter met het verstrekken van hypotheek voor particuliere erfpacht voor hun bestaande klanten.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.