Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Winst op drinkwater terug naar consument

Geplaatst op 17 okt 2011 , bijgewerkt 17 okt 2011, 09:00

De winst die drinkwaterbedrijven maken mag niet meer automatisch worden uitgekeerd aan de aandeelhouders, waaronder gemeenten en provincies. Dit voo...

De winst die drinkwaterbedrijven maken mag niet meer automatisch worden uitgekeerd aan de aandeelhouders, waaronder gemeenten en provincies. Dit voorstel van staatssecretaris Joop Atsma (Milieu) op advies van de NMa volgt op eerdere kritiek van onder meer Vereniging Eigen Huis, dat drinkwaterbedrijven hun tarieven kunstmatig hoog houden en in 2010 een eigen vermogen van maar liefst € 1,8 miljard hadden.

Atsma wil dat drinkwaterbedrijven tussen 2012 en 2014 nog maar maximaal 6 procent winst uitkeren aan investeerders. Als waterbedrijven kostenbesparingen realiseren doordat ze de organisatie efficiënter hebben ingericht, moeten deze voortaan worden doorberekend in de drinkwatertarieven. Zo profiteren consumenten van de lagere kosten maar voor gemeenten en provincies is het voorstel een tegenvaller.

Bericht met bijlagen op Rijksoverheid.nl, 11 oktober 2011

Actuele onderwerpen

Vereniging Eigen Huis in de media