Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Amsterdam heeft eigen WOZ-meldpunt

Geplaatst op 07 nov 2011 , bijgewerkt 07 nov 2011, 10:00

Woont u in Amsterdam of omstreken en bent u niet tevreden met de afhandeling van uw bezwaarschrift tegen de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand...

Woont u in Amsterdam of omstreken en bent u niet tevreden met de afhandeling van uw bezwaarschrift tegen de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand? Geef uw ervaring dan nu door op het WOZ-meldpunt van de Gemeentelijke Ombudsman.

De Gemeentelijke Ombudsman gebruikt uw melding om een goed beeld te krijgen van de problemen die spelen bij de bezwaarafhandeling. Bijvoorbeeld dat niet tijdig beslist wordt, niet op alle bezwaren wordt ingegaan of de uitleg niet duidelijk is. U kunt uw melding insturen tot en met 30 november 2011.

Gemeentelijke Ombudsman

Gemeentelijke Ombudsman Ulco van de Pol werkt voor acht gemeenten (Amsterdam, Almere, Diemen, Landsmeer, Oostzaan, Waterland, Weesp en Zaanstad) en voor de Stadsregio Amsterdam en de Veiligheidsregio Amsterdam - Amstelland. Hij voert zijn werk onafhankelijk en onpartijdig uit en is aan niemand ondergeschikt.

Meldpunt WOZ Vereniging Eigen Huis

Ook Vereniging Eigen Huis wil dat gemeenten WOZ-bezwaren serieus behandelen en hanteert daarom al jaren een eigen, landelijk Meldpunt WOZ. Met de resultaten van dit meldpunt stellen wij een lijst op van gemeenten die naar de mening van eigenwoningbezitters niet correct met hun bezwaren omgaan. De resultaten leggen we voor aan de politiek, Vereniging voor Nederlandse Gemeenten en aan toezichthouder De Waarderingskamer. De meldingen op het Meldpunt WOZ van de vereniging hebben in het afgelopen jaar onder meer geleid tot een focus op de gemeente Amsterdam, waarover erg veel klachten binnenkwamen.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers