Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Amsterdam heeft eigen WOZ-meldpunt

Geplaatst op 07 nov 2011 , bijgewerkt 07 nov 2011, 10:00

Woont u in Amsterdam of omstreken en bent u niet tevreden met de afhandeling van uw bezwaarschrift tegen de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand...

Woont u in Amsterdam of omstreken en bent u niet tevreden met de afhandeling van uw bezwaarschrift tegen de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand? Geef uw ervaring dan nu door op het WOZ-meldpunt van de Gemeentelijke Ombudsman.

De Gemeentelijke Ombudsman gebruikt uw melding om een goed beeld te krijgen van de problemen die spelen bij de bezwaarafhandeling. Bijvoorbeeld dat niet tijdig beslist wordt, niet op alle bezwaren wordt ingegaan of de uitleg niet duidelijk is. U kunt uw melding insturen tot en met 30 november 2011.

Gemeentelijke Ombudsman

Gemeentelijke Ombudsman Ulco van de Pol werkt voor acht gemeenten (Amsterdam, Almere, Diemen, Landsmeer, Oostzaan, Waterland, Weesp en Zaanstad) en voor de Stadsregio Amsterdam en de Veiligheidsregio Amsterdam - Amstelland. Hij voert zijn werk onafhankelijk en onpartijdig uit en is aan niemand ondergeschikt.

Meldpunt WOZ Vereniging Eigen Huis

Ook Vereniging Eigen Huis wil dat gemeenten WOZ-bezwaren serieus behandelen en hanteert daarom al jaren een eigen, landelijk Meldpunt WOZ. Met de resultaten van dit meldpunt stellen wij een lijst op van gemeenten die naar de mening van eigenwoningbezitters niet correct met hun bezwaren omgaan. De resultaten leggen we voor aan de politiek, Vereniging voor Nederlandse Gemeenten en aan toezichthouder De Waarderingskamer. De meldingen op het Meldpunt WOZ van de vereniging hebben in het afgelopen jaar onder meer geleid tot een focus op de gemeente Amsterdam, waarover erg veel klachten binnenkwamen.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.