Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Zonnepanelen lonen

Geplaatst op 10 nov 2011 , bijgewerkt 10 nov 2011, 10:39

Eigen opgewekte zonnestroom is sinds enkele maanden goedkoper dan stroom van het energiebedrijf. Dat beweert Theo Bosma, hoofd nieuwe energie van e...

Eigen opgewekte zonnestroom is sinds enkele maanden goedkoper dan stroom van het energiebedrijf. Dat beweert Theo Bosma, hoofd nieuwe energie van energiekennisbedrijf Kema.

Eigen zonnestroom kost omgerekend € 0,20 per kilowattuur om op te wekken. Voor stroom van de energieleverancier wordt € 0,23 per kilowattuur betaald. De tarieven voor energie blijven stijgen en omdat er steeds meer en betere zonnepanelen op de markt komen wordt het prijsverschil alleen maar groter, meent Bosma.

Subsidie

Hij pleit er dan ook voor dat lokale overheden ophouden met het verstrekken van nog meer subsidies op zonnepanelen aan consumenten. Allereerst omdat ze niet meer nodig zijn,  en ten tweede omdat ze een verkeerde indruk wekken. Als je subsidie verstrekt, lijkt het alsof iets zonder subsidie niet kan. Maar dat is dus volgens Bosma niet meer het geval. Momenteel is er geen landelijke subsidie meer voor zonnepanelen en het is niet bekend of er in de toekomst een nieuwe subsidieregeling komt. Op lokaal niveau zijn er nog wel regelingen om gebruik van zonnepanelen te stimuleren.

Lees meer over zonnepanelen

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers