Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Zonnepanelen lonen

Geplaatst op 10 nov 2011 , bijgewerkt 10 nov 2011, 10:39

Eigen opgewekte zonnestroom is sinds enkele maanden goedkoper dan stroom van het energiebedrijf. Dat beweert Theo Bosma, hoofd nieuwe energie van e...

Eigen opgewekte zonnestroom is sinds enkele maanden goedkoper dan stroom van het energiebedrijf. Dat beweert Theo Bosma, hoofd nieuwe energie van energiekennisbedrijf Kema.

Eigen zonnestroom kost omgerekend € 0,20 per kilowattuur om op te wekken. Voor stroom van de energieleverancier wordt € 0,23 per kilowattuur betaald. De tarieven voor energie blijven stijgen en omdat er steeds meer en betere zonnepanelen op de markt komen wordt het prijsverschil alleen maar groter, meent Bosma.

Subsidie

Hij pleit er dan ook voor dat lokale overheden ophouden met het verstrekken van nog meer subsidies op zonnepanelen aan consumenten. Allereerst omdat ze niet meer nodig zijn,  en ten tweede omdat ze een verkeerde indruk wekken. Als je subsidie verstrekt, lijkt het alsof iets zonder subsidie niet kan. Maar dat is dus volgens Bosma niet meer het geval. Momenteel is er geen landelijke subsidie meer voor zonnepanelen en het is niet bekend of er in de toekomst een nieuwe subsidieregeling komt. Op lokaal niveau zijn er nog wel regelingen om gebruik van zonnepanelen te stimuleren.

Lees meer over zonnepanelen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.