Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Energievraag rijst pan uit

Geplaatst op 11 nov 2011 , bijgewerkt 11 nov 2011, 11:04

De wereldwijde energiebehoefte stijgt tot 2035 met een derde. Maria van der Hoeven, directeur van het Internationaal Energie Agentschap (IEA), waars...

De wereldwijde energiebehoefte stijgt tot 2035 met een derde. Maria van der Hoeven, directeur van het Internationaal Energie Agentschap (IEA), waarschuwt dat er op een verkeerde manier wordt omgegaan met de groeiende vraag naar energie.

Dit schrijft Trouw vrijdag.

Gisteren presenteerde het IEA zijn jaarrapport. Het stelt daarin dat fossiele brandstoffen nog steeds overheersend zijn. In 2010 waren ze goed voor 81% van de energieconsumptie.  In 2035 zal dat niet veel lager zijn, namelijk 75%. Het aandeel van aardgas zal in de komende jaren zelfs nog groeien. Nieuwe bronnen zoals waterkracht en energie groeien van 13% van de energiemix naar 18% in 2035.

De CO2-uitstoot blijft tot 2035 stijgen, dat kunnen elektrische en hybride auto’s, efficiënte energiecentrales en CO2-opslag niet voorkomen. Op termijn zal daardoor de temperatuur met 3,5 graden gaan stijgen. Het streven is om de stijging wereldwijd met 2 graden te beperken.  IEA becijferde dat de temperatuur wereldwijd met 6 graden stijgt als er niets gedaan wordt.

Om het tij te keren pleit IEA voor een bindend klimaatverdrag. Ook moet er een serieuze prijs komen te hangen aan de uitstoot van CO2.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers