Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Tijdelijke verhuur koopwoning moet simpeler

Geplaatst op 15 nov 2011 , bijgewerkt 15 nov 2011, 11:47

De VVD wil dat mensen die een volgend huis hebben gekocht hun oude huis gemakkelijker kunnen verhuren. Een vergunning is dan niet langer nodig. ...

De VVD wil dat mensen die een volgend huis hebben gekocht hun oude huis gemakkelijker kunnen verhuren. Een vergunning is dan niet langer nodig.

De partij zal dit deze week voorstellen aan minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken). Ook de ChristenUnie heeft het voorstel gedaan om de tijdelijke verhuur van te koop staande woningen te vergemakkelijken. Hypotheekverstrekkers zouden hieraan moeten meewerken. Eigenwoningbezitters kunnen nu hun oude huis al verhuren als ze er niet in slagen dit te verkopen, maar door de ingewikkelde procedures met de gemeente en de bank zien ze daar vaak vanaf. Veel banken geven geen of slechts bij uitzondering toestemming het te koop staande huis tijdelijk te verhuren.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden