Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Tijdelijke verhuur koopwoning moet simpeler

Geplaatst op 15 nov 2011 , bijgewerkt 15 nov 2011, 11:47

De VVD wil dat mensen die een volgend huis hebben gekocht hun oude huis gemakkelijker kunnen verhuren. Een vergunning is dan niet langer nodig. ...

De VVD wil dat mensen die een volgend huis hebben gekocht hun oude huis gemakkelijker kunnen verhuren. Een vergunning is dan niet langer nodig.

De partij zal dit deze week voorstellen aan minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken). Ook de ChristenUnie heeft het voorstel gedaan om de tijdelijke verhuur van te koop staande woningen te vergemakkelijken. Hypotheekverstrekkers zouden hieraan moeten meewerken. Eigenwoningbezitters kunnen nu hun oude huis al verhuren als ze er niet in slagen dit te verkopen, maar door de ingewikkelde procedures met de gemeente en de bank zien ze daar vaak vanaf. Veel banken geven geen of slechts bij uitzondering toestemming het te koop staande huis tijdelijk te verhuren.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers