Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Kerntrekker populair bij inbrekers

Geplaatst op 16 nov 2011 , bijgewerkt 16 nov 2011, 12:30

De Telegraaf meldt vandaag dat het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid  (CCV) zich ernstige zorgen maakt over een veel toegepas...

De Telegraaf meldt vandaag dat het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid  (CCV) zich ernstige zorgen maakt over een veel toegepaste inbraakmethode bij nieuwbouwwoningen de laatste twee jaar. Daarbij wordt een zogenaamde kerntrekker gebruikt. 

Zonder een aangepaste beveiliging op het beslag van de voor- en achterdeur komt een inbreker dan makkelijk een huis binnen. Bij een kerntrekker wordt een gehard stalen schroef gebruikt. De schroef draait de inbreker in de cilinder. Daarna wordt de cilinder uit het beslag getrokken en kan de deur vaak binnen twee à drie minuten nagenoeg geruisloos geopend worden. In het geval van een meerpuntsslot opent gelijk de hele afsluiting. Ook woningen met een Politie Keurmerk Veilig Wonen zijn zonder aanpassing niet bestand tegen deze inbraakmethode.

John Kersemakers, bouwkundig specialist van Vereniging Eigen Huis, erkent  dat de kerntrekmethode steeds vaker wordt toegepast, maar weet ook dat deze methode niet nieuw is. “Die bestaat al jaren. Gelukkig zijn er veel beveiligingsbedrijven die al meerdere jaren  het antikerntrekbeslag of tegen kerntrek beveiligde cilinders standaard toepassen.” John Kersemakers adviseert eigenwoningbezitters die zich zorgen maken, of willen weten of hun slot beveiligd is tegen kerntrekken, contact op te nemen met de plaatselijke beveiligingsspecialist. 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers