Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Meer dan 1.000 subsidieaanvragers gedupeerd

Geplaatst op 18 nov 2011 , bijgewerkt 18 nov 2011, 08:32

Door een halfbakken overheidsbesluit lopen eigenwoningbezitters duizenden euro’s subsidie mis. Geld waarop zij wel hadden gerekend en recht meenden...

Door een halfbakken overheidsbesluit lopen eigenwoningbezitters duizenden euro’s subsidie mis. Geld waarop zij wel hadden gerekend en recht meenden te hebben. De overheid maakte op 8 juli bekend de subsidieregeling Duurzame Warmte met terugwerkende kracht per 1 januari 2011 te stoppen.

De overheid heeft een puinhoop gemaakt van haar communicatie rond deze subsidieregeling. Tot begin juli 2011 gaf zij steeds aan dat nog subsidieaanvragen konden worden ingediend voor een warmtepomp, HRe-ketel of zonneboiler. Op 29 maart plaatste AgentschapNL op zijn website weliswaar de terloopse opmerking dat subsidieverlening onzeker is maar een heldere en duidelijke mededeling daarover, zoals je die van de overheid zou mogen verwachten, bleef uit. Tot ieders verbazing maakte de Staatscourant vervolgens op 8 juli het einde van de regeling met terugwerkende kracht tot 1 januari 2011 bekend.

Vereniging Eigen Huis vindt het onvoorstelbaar dat de overheid op deze manier met subsidieaanvragers solt. Wij hebben minister Verhagen (Economische Zaken, Landbouw & Innovatie) daarom eind augustus verzocht om de subsidieaanvragen tot en met 8 juli alsnog toe te kennen. De minister reageerde negatief op het voorstel.

Onacceptabele regeling 

De overheid meent de gevolgen van deze slechte communicatie nu met een coulanceregeling tot 17 februari te kunnen oplossen. Ruim 1.400 consumenten deden na deze datum een aanvraag voor een subsidie van € 5.000,-, maar lopen deze nu mis.

Vereniging Eigen Huis heeft donderdag 17 november 2011 een brief aan de Tweede Kamer gestuurd en pleit daarin opnieuw voor compensatie voor de subsidieaanvragers.

Download ook het persbericht van Vereniging Eigen Huis

Actuele onderwerpen

Vereniging Eigen Huis in de media