Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Hogere NHG blijft nog even

Geplaatst op 18 nov 2011 , bijgewerkt 18 nov 2011, 12:36

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) blijft nog tot 1 juli 2012 gelden voor hypotheken tot 350.000 euro. Daarna zal de grens voor wat mensen met NH...

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) blijft nog tot 1 juli 2012 gelden voor hypotheken tot 350.000 euro. Daarna zal de grens voor wat mensen met NHG kunnen lenen, geleidelijk worden verlaagd tot het oude niveau van 265.000 euro.

Vereniging Eigen Huis is blij met dit kabinetsbesluit. De vereniging heeft aangedrongen op verlenging van de regeling, die eigenlijk eind dit jaar zou aflopen. Vanaf 1 juli 2012 wordt de NHG-grens in drie stappen alsnog verlaagd tot uiteindelijk de oude 265.000 euro:

  • per 1 juli 2012: 320.000 euro
  • per 1 juli 2013: 290.000 euro
  • per 1 juli 2014: 265.000 euro

Zekerheid is hard nodig

Volgens minister Donner van Binnenlandse Zaken zit de huizenmarkt momenteel "echt vast door onzekerheden in de markt". Juist daarom is een goed en ruim functionerende NHG zo belangrijk. De garantieregeling biedt wél zekerheid aan eigenwoningbezitters, door het risico weg te nemen van een overblijvende schuld als de woning na gedwongen verkoop minder opbrengt dan nodig is om de hypotheekschuld af te lossen. NHG betaalt die restschuld dan, onder voorwaarden, aan de bank. "Kopers hebben deze zekerheid hard nodig", aldus woordvoerder Hans Andre de la Porte van Vereniging Eigen Huis. "Het zou een slecht besluit zijn geweest als de grens al per 1 januari weer naar 265.000 euro was verlaagd."

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.