Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Isoleren levert geld op

Geplaatst op 22 nov 2011 , bijgewerkt 22 nov 2011, 13:21

Milieu Centraal dringt aan op het isoleren van de spouwmuur. Volgens de voorlichtingsorganisatie is het een lucratieve investering. Een hoekwoning i...

Milieu Centraal dringt aan op het isoleren van de spouwmuur. Volgens de voorlichtingsorganisatie is het een lucratieve investering. Een hoekwoning isoleren kost gemiddeld € 1.700,- en na twintig jaar heeft dat huishouden voor € 14.232,- bespaard op de stookkosten.

Dit meldt het Financieele Dagblad dinsdag.

De isolatie van een rijtjeswoning kost gemiddeld € 990,-, maar bespaart in twintig jaar tijd wel € 5.389,-. De investering is, volgens berekeningen van Milieu Centraal, binnen vier jaar terugverdiend. De betreffende organisatie maakt de vergelijking met wat datzelfde bedrag doet op de beurs. In twintig jaar groeit een bedrag van € 990,- naar een waarde van € 3.200,-. Investeren in spouwmuurisolatie loont dus meer dan beleggen op de beurs.
 
Vergeet daarnaast ook niet dat u er na het isoleren warmpjes bij zit en dat is, volgens Milieu Centraal, nog meer waard.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers