Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Isoleren levert geld op

Geplaatst op 22 nov 2011 , bijgewerkt 22 nov 2011, 13:21

Milieu Centraal dringt aan op het isoleren van de spouwmuur. Volgens de voorlichtingsorganisatie is het een lucratieve investering. Een hoekwoning i...

Milieu Centraal dringt aan op het isoleren van de spouwmuur. Volgens de voorlichtingsorganisatie is het een lucratieve investering. Een hoekwoning isoleren kost gemiddeld € 1.700,- en na twintig jaar heeft dat huishouden voor € 14.232,- bespaard op de stookkosten.

Dit meldt het Financieele Dagblad dinsdag.

De isolatie van een rijtjeswoning kost gemiddeld € 990,-, maar bespaart in twintig jaar tijd wel € 5.389,-. De investering is, volgens berekeningen van Milieu Centraal, binnen vier jaar terugverdiend. De betreffende organisatie maakt de vergelijking met wat datzelfde bedrag doet op de beurs. In twintig jaar groeit een bedrag van € 990,- naar een waarde van € 3.200,-. Investeren in spouwmuurisolatie loont dus meer dan beleggen op de beurs.
 
Vergeet daarnaast ook niet dat u er na het isoleren warmpjes bij zit en dat is, volgens Milieu Centraal, nog meer waard.

Actuele onderwerpen

Vereniging Eigen Huis in de media