Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Einde aan stilzwijgend verlengen

Geplaatst op 01 dec 2011 , bijgewerkt 01 dec 2011, 08:09

Contracten voor bijvoorbeeld energie mogen vanaf vandaag niet meer zomaar stilzwijgend worden verlengd. Eindelijk gaat de Wet Van Dam in. I...

Contracten voor bijvoorbeeld energie mogen vanaf vandaag niet meer zomaar stilzwijgend worden verlengd. Eindelijk gaat de Wet Van Dam in.

In sommige gevallen is het wél toegestaan om overeenkomsten na afloop van de contractduur automatisch voort te zetten. Voorwaarde is dan wel dat klanten hun contract op elk moment kunnen opzeggen, met een opzegtermijn van een maand. De veranderingen gelden ook voor contracten die al voor 1 december zijn afgesloten.

Nu kunnen klanten een contract vaak alleen per (aangetekende) brief stopzetten, maar ook dat is verleden tijd. Als u een contract via internet afsluit, kunt u het ook op internet beëindigen.  

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.