Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Einde aan stilzwijgend verlengen

Geplaatst op 01 dec 2011 , bijgewerkt 01 dec 2011, 08:09

Contracten voor bijvoorbeeld energie mogen vanaf vandaag niet meer zomaar stilzwijgend worden verlengd. Eindelijk gaat de Wet Van Dam in. I...

Contracten voor bijvoorbeeld energie mogen vanaf vandaag niet meer zomaar stilzwijgend worden verlengd. Eindelijk gaat de Wet Van Dam in.

In sommige gevallen is het wél toegestaan om overeenkomsten na afloop van de contractduur automatisch voort te zetten. Voorwaarde is dan wel dat klanten hun contract op elk moment kunnen opzeggen, met een opzegtermijn van een maand. De veranderingen gelden ook voor contracten die al voor 1 december zijn afgesloten.

Nu kunnen klanten een contract vaak alleen per (aangetekende) brief stopzetten, maar ook dat is verleden tijd. Als u een contract via internet afsluit, kunt u het ook op internet beëindigen.  

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers