Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Straks automatisch recht van overpad

Geplaatst op 02 dec 2011 , bijgewerkt 02 dec 2011, 09:30

Vanaf 1 januari aanstaande kunnen mensen voor het eerst in de geschiedenis automatisch recht van overpad krijgen op iemands erf. Dit komt door d...

Vanaf 1 januari aanstaande kunnen mensen voor het eerst in de geschiedenis automatisch recht van overpad krijgen op iemands erf.

Dit komt door de invoering van het nieuwe Burgerlijk Wetboek in 1992. Volgens dit wetboek kan iemand na 20 jaar door verjaring automatisch het recht van overpad krijgen. En 1 januari aanstaande leven we 20 jaar na de invoering van het wetboek.

Voorkomen
U kunt nog voorkomen dat iemand die al 20 jaar gebruik maakt van bijvoorbeeld uw erf automatisch het recht van overpad krijgt op uw grond. Probeer in overleg met diegene een bruikleenovereenkomst te sluiten. Lukt dat niet, stuur dan voor 1 januari aanstaande een zogenoemde stuitingsbrief. U moet als u de brief stuurt degene die gebruik maakt van uw erf binnen zes maanden dagvaarden. Anders werkt de stuiting niet.

Lees meer over het recht van overpad

Actuele onderwerpen

Vereniging Eigen Huis in de media