Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Straks automatisch recht van overpad

Geplaatst op 02 dec 2011 , bijgewerkt 02 dec 2011, 09:30

Vanaf 1 januari aanstaande kunnen mensen voor het eerst in de geschiedenis automatisch recht van overpad krijgen op iemands erf. Dit komt door d...

Vanaf 1 januari aanstaande kunnen mensen voor het eerst in de geschiedenis automatisch recht van overpad krijgen op iemands erf.

Dit komt door de invoering van het nieuwe Burgerlijk Wetboek in 1992. Volgens dit wetboek kan iemand na 20 jaar door verjaring automatisch het recht van overpad krijgen. En 1 januari aanstaande leven we 20 jaar na de invoering van het wetboek.

Voorkomen
U kunt nog voorkomen dat iemand die al 20 jaar gebruik maakt van bijvoorbeeld uw erf automatisch het recht van overpad krijgt op uw grond. Probeer in overleg met diegene een bruikleenovereenkomst te sluiten. Lukt dat niet, stuur dan voor 1 januari aanstaande een zogenoemde stuitingsbrief. U moet als u de brief stuurt degene die gebruik maakt van uw erf binnen zes maanden dagvaarden. Anders werkt de stuiting niet.

Lees meer over het recht van overpad

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden