Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Niet het voordeligst, wel het makkelijkst

Geplaatst op 15 dec 2011 , bijgewerkt 15 dec 2011, 15:36

Consumenten die collectief overstappen naar een andere energieleverancier zijn niet altijd goedkoper uit dan huishoudens die dit individueel doen. ...

Consumenten die collectief overstappen naar een andere energieleverancier zijn niet altijd goedkoper uit dan huishoudens die dit individueel doen.

Dit stelt prijsvergelijker EasySwitch in De Telegraaf van donderdag. Directeur Jelle Feenstra: “De acties zijn gekoppeld aan een vaste looptijd. Na de goedkope actieperiode hanteert de energieleverancier die de veiling heeft gewonnen veel hogere prijzen en zit de consument alsnog met een hoog tarief voor gas en stroom opgescheept.”

“Bovendien, een veiling houdt nooit rekening met de optredende pieken en dalen van de marktprijzen en ook niet met de speciale actieaanbiedingen die extra voordeel voor de consument mogelijk maken”, zegt onderzoeker Erik Smith van Energy Circle.

En onze veiling dan?

Vereniging Eigen Huis organiseerde twee jaar geleden de eerste Collectieve Inkoop Energie in Nederland. Sindsdien schieten de energieveilingen als paddenstoelen uit de grond. Tijdens de laatste editie stapten ruim 30.000 huishoudens over én kregen 8.500 consumenten een tegenaanbod van hun huidige energieleverancier. Die mensen hoefden daarom niet over te stappen, maar konden hun contract aanhouden.  

Vereniging Eigen Huis belooft niet de goedkoopste te zijn, maar zorgt voor een gemakkelijke en veilige overstap naar een voordelig contract. Als u een tegenaanbieding krijgt van uw energieleverancier, is onze missie ook geslaagd.

Stap met ons over naar een andere energieleverancier. Meld u hier aan voor de Collectieve Inkoop Energie van Vereniging Eigen Huis.

Liever individueel overstappen? Vergelijk de verschillende energiecontracten met de onafhankelijke energieprijzenvergelijker.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.