Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

WOZ-waarde wordt openbaar

Geplaatst op 27 dec 2011 , bijgewerkt 27 dec 2011, 11:01

Staatssecretaris Weekers van Financiën heeft de Tweede Kamer via een brief laten weten de WOZ-waarde openbaar te willen stellen. Ook wil hij een nie...

Staatssecretaris Weekers van Financiën heeft de Tweede Kamer via een brief laten weten de WOZ-waarde openbaar te willen stellen. Ook wil hij een nieuw model taxatieverslag, met daarin een  duidelijke toelichting en de WOZ-waarde van het voorgaande jaar. Vereniging Eigen Huis pleit al jaren voor meer openheid en is daarom blij met het voorstel van de staatssecretaris.

Met zijn voorstel volgt Weekers het advies van de Waarderingskamer. Door het openbaar maken van de WOZ-waarde kunnen woningbezitters de WOZ-waarde van hun woning beter vergelijken met andere woningen. Voor veel mensen is de manier waarop de WOZ-waarde tot stand komt niet duidelijk. De staatsecretaris hoopt dat de verruiming van de openbaarheid van de WOZ-waarde leidt tot meer inzicht en daarmee een grotere acceptatie van de WOZ-waarde. Gemeenten kunnen op deze manier beter laten zien hoe de WOZ-waarde is opgebouwd. Hierdoor moet het aantal bezwaarschriften verminderen.

Privacy

Weekers heeft aangegeven dat hij, voordat hij het wetsvoorstel indient, advies vraagt aan het College Bescherming Persoonsgegevens in verband met de privacy.

Brief van staatssecretaris Weekers aan Tweede Kamer, 23 december 2011

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.