Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Gezondheidsverklaring wordt gebruikersvriendelijker

Geplaatst op 30 dec 2011 , bijgewerkt 30 dec 2011, 09:51

De gezondheidsverklaring die bij de aanvraag van een levensverzekering of arbeidsongeschiktheidsverzekering moet worden ingevuld, wordt een stu...

De gezondheidsverklaring die bij de aanvraag van een levensverzekering of arbeidsongeschiktheidsverzekering moet worden ingevuld, wordt een stuk eenvoudiger. Deze wijziging gaat al per 1 januari 2012 (overmorgen) in.

Er komen nu twee formulieren, één voor arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en één voor levenverzekeringen. Alleen vragen die van belang zijn voor het te dekken risico, worden nog gesteld. Daarnaast zijn alle vragen over de ziektevoorgeschiedenis van familieleden geschrapt. Die werden door aanvragers vaak als belastend en niet relevant ervaren. Ook de vraag naar bloedonderzoek is geschrapt. De mogelijke aidsveroorzaker HIV is ondergebracht bij de gewone ziekten.

Vorig jaar werden er naar schatting 750.000 gezondheidsverklaringen door consumenten ingevuld bij het sluiten van een levenpolis. Zo'n 25.000 mensen deden dat toen zij een verzekering tegen arbeidsongeschiktheid aanvroegen. 

Verzekeraars vragen een gezondheidsverklaring om het financiële risico van arbeidsongeschiktheid of overlijden te kunnen inschatten. De ingevulde vragenlijsten worden beoordeeld door een medisch adviseur van de betreffende verzekeraar.

Download de nieuwe gezondheidsverklaringen

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers