Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Zonnestroom brengt meer op dan spaargeld

Geplaatst op 31 jan 2012 , bijgewerkt 31 jan 2012, 11:00

Stroom van zonnepanelen is goedkoper dan elektriciteit van energieleveranciers. In de afgelopen tien jaar is de prijs voor zonnestroom tachtig proce...

Stroom van zonnepanelen is goedkoper dan elektriciteit van energieleveranciers. In de afgelopen tien jaar is de prijs voor zonnestroom tachtig procent gedaald. De prijs voor de reguliere stroom stijgt juist. Dit blijkt uit onderzoek van Natuur & Milieu.

Gemiddeld betaalt de consument 22 cent per kWh, terwijl de elektriciteitsprijs van energieleveranciers naar 25 cent per kWh stijgt. De berekening van de kWh-prijs is op basis van de opbrengst in 25 jaar, bij een geïnstalleerd systeem van vijf of zes panelen (zo’n 1380 Wp). Bij grotere systemen is de kWh prijs nog lager. Zonnepanelen gaan zeker  dertig jaar mee, waardoor er na de aanschaf flink bespaard kan worden op de energierekening.

Investeer je geld in zonnepanelen, dan brengt dat na 25 jaar meer op dan dat je het geld op een spaarrekening zet (tegen de huidige rente van 3%). Als je uitgaat van 23 cent per kWh en een energieprijsstijging van 3%, dan loopt het voordeel flink op. In het geval van een set van 6 panelen (€ 4300,-) is de opbrengst ruim €14.000,- tegen € 9.500,- bij een spaarrekening. 

123 Zonne-energie

Vereniging Eigen Huis organiseert een collectieve inkoop van zonnepanelen. 123 Zonne-energie biedt een totaaloplossing waarbij gemak wordt gecombineerd met kwaliteit tegen een scherpe prijs. Door gezamenlijk panelen in te kopen, kan een scherp aanbod worden gedaan. Wij verzorgen de inkoop, het transport, de levering, installatie en garantie voor de consument. In mei gaat de inschrijfperiode weer open. Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan in op 123zonne-energie.nl.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers