Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Mooi veilingresultaat bij Collectieve Inkoop Energie

Geplaatst op 09 mei 2012 , bijgewerkt 09 mei 2012, 13:52

De achtste energieveiling is goed verlopen. De Nederlandse Energie Maatschappij heeft voor het eenjarig contract het laagste bod gedaan; een ko...

De achtste energieveiling is goed verlopen. De Nederlandse Energie Maatschappij heeft voor het eenjarig contract het laagste bod gedaan; een korting van maar liefst 31,9% op de actuele marktprijs. Electrabel won de veiling voor het driejarig contract met een korting van 21,5%.

Nog nooit waren de kortingen zo hoog in de energieveiling. Alle 83.000 deelnemers aan de Collectieve Inkoop Energie ontvangen vanaf 14 mei een bericht met hun persoonlijke aanbod. De actuele marktprijs die als uitgangspunt geldt,  is een gemiddelde van de reguliere tarieven van Eneco, Essent en Nuon. Door de tarieven nu vast te zetten, voorkomt de consument verhogingen waardoor het voordeel nog meer wordt.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers