Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Bewoners sneller naar buurtbemiddelaar

Geplaatst op 29 aug 2012 , bijgewerkt 29 aug 2012, 14:05

Burenruzies zijn goed op te lossen met buurtbemiddeling. Het oplossingspercentage blijkt jaar na jaar onverminderd hoog. Bemiddelaars lossen  tw...

Burenruzies zijn goed op te lossen met buurtbemiddeling. Het oplossingspercentage blijkt jaar na jaar onverminderd hoog. Bemiddelaars lossen  tweederde van de burenruzies op.  Dit blijkt uit cijfers van het Centrum voor Criminaliteitsbestrijding.

Zaken die met buurtbemiddeling worden beslecht zijn onder andere geluidsoverlast (27%), tuin- en grondgeschillen (10%) en geluidsoverlast van apparatuur (9%). Buurtbemiddelaars worden vooral ingeschakeld door politie en woningcorporaties, maar steeds meer consumenten weten zelf de weg naar deze hulpverlening te vinden. In 2007 kwam 23% van de aanmeldingen direct van bewoners, in 2011 is dit percentage gegroeid naar 32%.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers