Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Warmtewet moet consumentvriendelijker

Geplaatst op 03 okt 2012 , bijgewerkt 03 okt 2012, 14:00

Maar liefst 600.000 huishoudens bestalen al jaren te veel voor stads- en blokverwarming. Tegelijkertijd wordt er al sinds 2003 gewerkt aan een Warmte...

Maar liefst 600.000 huishoudens bestalen al jaren te veel voor stads- en blokverwarming. Tegelijkertijd wordt er al sinds 2003 gewerkt aan een Warmtewet die deze consumenten moet beschermen tegen te hoge prijzen. Morgen wordt het wetsvoorstel voor de Warmtewet in de Tweede Kamer besproken.

Vereniging Eigen Huis vindt dat de consumentenbescherming in het wetsvoorstel ernstig tekortschiet. Uit een eerder onderzoek van het Centrum voor Energievraagstukken en TNO blijkt namelijk dat consumentenbescherming alleen mogelijk is als er inzicht is in de werkelijke kosten van alle warmteprojecten. Dat inzicht is er niet. Omdat consumenten met stadsverwarming aan hun leverancier zijn gebonden en er dus sprake is van een monopoliepositie, moeten deze kosten openbaar zijn.

Vereniging Eigen Huis volgt het debat over de Warmtewet op de voet.

Lees meer over de Warmtewet:

Persbericht 6 december 2011 - Warmtewet zet consumenten in de kou
Persbericht 22 augustus 2011 - Stadsverwarming nog duurder door Warmtewet

 

 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers