Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Meer geld voor klussen in crisistijd

Geplaatst op 05 okt 2012 , bijgewerkt 05 okt 2012, 07:32

Consumenten die binnen een half jaar willen gaan klussen, hebben gemiddeld voor ruim € 3.000 aan werk liggen. Een meerderheid (52%) trekt zich daarb...

Consumenten die binnen een half jaar willen gaan klussen, hebben gemiddeld voor ruim € 3.000 aan werk liggen. Een meerderheid (52%) trekt zich daarbij niets aan van de economische crisis. Dit blijkt uit een onderzoek van Qudata Markt- & Trendanalyses in opdracht van Marktplaats Klussen onder ruim 1.600 consumenten.

 

Klusverdeling

Een vakman wordt vaak voor de grotere klussen ingeschakeld, zoals voor een dakkapel of uitbouw. Tweederde van de ondervraagden heeft onlangs geklust, of gaat dit het komende half jaar doen. 75% zegt dit jaar een groter of vergelijkbaar budget te hebben in vergelijking met 2011. Opvallend is dat mannen veelal het buitenschilderwerk oppakken, terwijl vrouwen liever binnenshuis verven.

Vakman via internet

Tweederde van de klussers zijn de afgelopen tijd op zoek geweest naar een vakman of zijn dat binnenkort van plan. Internet wordt door 60% van hen gebruikt als informatiebron. Marktplaats Klussen blijkt van de specifieke klussites het meest gebruikt. Bijna eenderde van de ondervraagden zoekt via deze site een vakman. Daarna volgen Werkspot en Klussen.nl, met respectievelijk 23 en 18%. Belangrijkste criteria bij de keuze van de vakman zijn: vakmanschap, betrouwbaarheid en het leveren van kwaliteit. Daarnaast is voor de helft van de respondenten de prijs belangrijk. Opvallend is dat vrouwen meer op de prijs letten dan mannen.

Werkspot

Voor het uitbesteden van klussen werkt Vereniging Eigen Huis samen met Werkspot. Met meer dan 12.000 vakmannen is Werkspot de grootste aanbestedingssite voor klussen in en om het huis.

Ga naar Werkspot
Lees meer over Onderhoud en Verbouwen

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzichtkeyboard_arrow_right

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact perskeyboard_arrow_right
Sta ook sterker met ruim 760.000 leden.