Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Meer geld voor klussen in crisistijd

Geplaatst op 05 okt 2012 , bijgewerkt 05 okt 2012, 07:32

Consumenten die binnen een half jaar willen gaan klussen, hebben gemiddeld voor ruim € 3.000 aan werk liggen. Een meerderheid (52%) trekt zich daarb...

Consumenten die binnen een half jaar willen gaan klussen, hebben gemiddeld voor ruim € 3.000 aan werk liggen. Een meerderheid (52%) trekt zich daarbij niets aan van de economische crisis. Dit blijkt uit een onderzoek van Qudata Markt- & Trendanalyses in opdracht van Marktplaats Klussen onder ruim 1.600 consumenten.

 

Klusverdeling

Een vakman wordt vaak voor de grotere klussen ingeschakeld, zoals voor een dakkapel of uitbouw. Tweederde van de ondervraagden heeft onlangs geklust, of gaat dit het komende half jaar doen. 75% zegt dit jaar een groter of vergelijkbaar budget te hebben in vergelijking met 2011. Opvallend is dat mannen veelal het buitenschilderwerk oppakken, terwijl vrouwen liever binnenshuis verven.

Vakman via internet

Tweederde van de klussers zijn de afgelopen tijd op zoek geweest naar een vakman of zijn dat binnenkort van plan. Internet wordt door 60% van hen gebruikt als informatiebron. Marktplaats Klussen blijkt van de specifieke klussites het meest gebruikt. Bijna eenderde van de ondervraagden zoekt via deze site een vakman. Daarna volgen Werkspot en Klussen.nl, met respectievelijk 23 en 18%. Belangrijkste criteria bij de keuze van de vakman zijn: vakmanschap, betrouwbaarheid en het leveren van kwaliteit. Daarnaast is voor de helft van de respondenten de prijs belangrijk. Opvallend is dat vrouwen meer op de prijs letten dan mannen.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers