Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Wietplantages in verhuurde koopwoningen

Geplaatst op 09 jan 2012 , bijgewerkt 09 jan 2012, 15:00

Makelaarsorganisaties pleiten voor strengere eisen voor collega’s die bemiddelen bij de tijdelijke verhuur van koophuizen. Op die manier moet worden...

Makelaarsorganisaties pleiten voor strengere eisen voor collega’s die bemiddelen bij de tijdelijke verhuur van koophuizen. Op die manier moet worden voorkomen dat wietplantages in die woningen worden gevestigd of andere schadelijke activiteiten plaatsvinden.

Malafide huurders

Met het stagneren van de huizenmarkt zie je dat in een aantal gevallen woningeigenaren tijdelijk hun te koop staande woning proberen te verhuren, vaak met hulp van een makelaar. Volgens diverse makelaarsorganisaties, zitten daar ook onoplettende bemiddelaars tussen, die wat te makkelijk met de situatie omgaan. Zij controleren bijvoorbeeld de identiteit van de huurder  helemaal niet. Om dit tegen te gaan, pleiten makelaarsorganisaties voor een keurmerk voor verhuurmakelaars en voor het herinvoeren van de titelbescherming van makelaar. Vereniging Eigen Huis is hier geen voorstander van.

Zaakjes goed op orde

Steven Wayenberg, beleidsjurist bij de vereniging, ziet nu juist mogelijkheden voor de makelaarsorganisaties: “Wij vinden dat ze ervoor moeten zorgen dat zijzelf hun zaakjes goed op orde hebben. Op die manier onderscheiden zij zich duidelijk van de niet-georganiseerde, minder goed opgeleide makelaars. Nu schiet die deskundigheid soms nog tekort, maar de makelaarsorganisaties zijn er wel al druk mee bezig.” Volgens Wayenberg gaat een consument dan eerder zaken doen met een aangesloten makelaar dan met een makelaar die dat niet is. En zo wordt vanzelf het kaf van het koren gescheiden. Totdat de makelaarsorganisaties hun zaakjes goed voor mekaar hebben, kunt u zelf het onderstaande doen om een wietplantage  in uw huis te voorkomen.

Meer informatie
Wat kunt u doen om wietplantages in uw verhuurde huis te voorkomen?
Bestrijding van vastgoedfraude
Adviezen van een ervaringsdeskundige

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.