Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Vereenvoudiging regels tijdelijke verhuur

Geplaatst op 20 jan 2012 , bijgewerkt 20 jan 2012, 10:45

Minister Spies (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) gaat de regels voor tijdelijke verhuur onder de leegstandswet vereenvoudigen. De minister ...

Minister Spies (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) gaat de regels voor tijdelijke verhuur onder de leegstandswet vereenvoudigen. De minister wil daarmee tijdelijke verhuur van te koop staande woningen makkelijker maken.

Voor tijdelijke verhuur op grond van de Leegstandswet blijft een vergunning van de gemeente nodig, maar de Leegstandswet wordt op twee punten wel vereenvoudigd. In de eerste plaats is de verhuurder van een te koop staande woning in de toekomst vrij om zelf de huurprijs te bepalen. Daarnaast mogen gemeenten bij het verlenen van de vergunning alleen eisen stellen die in de Leegstandswet staan vermeld. Nu zijn er nog gemeenten die strengere eisen stellen aan tijdelijke verhuur dan de Leegstandswet.

De aanpassing van de Leegstandswet zal in een wetsvoorstel moeten worden voorgelegd aan onder meer de Tweede Kamer. Hierdoor zal het minimaal nog een half jaar duren voor de wijzigingen kunnen ingaan.

Daarnaast zal Minister Spies op korte termijn in overleg treden met de banken en de Minister van Financiƫn om te inventariseren welke knelpunten er zijn. Ook wil zij de banken nogmaals wijzen op het belang van de mogelijkheid van tijdelijke verhuur.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.