Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Vereenvoudiging regels tijdelijke verhuur

Geplaatst op 20 jan 2012 , bijgewerkt 20 jan 2012, 10:45

Minister Spies (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) gaat de regels voor tijdelijke verhuur onder de leegstandswet vereenvoudigen. De minister ...

Minister Spies (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) gaat de regels voor tijdelijke verhuur onder de leegstandswet vereenvoudigen. De minister wil daarmee tijdelijke verhuur van te koop staande woningen makkelijker maken.

Voor tijdelijke verhuur op grond van de Leegstandswet blijft een vergunning van de gemeente nodig, maar de Leegstandswet wordt op twee punten wel vereenvoudigd. In de eerste plaats is de verhuurder van een te koop staande woning in de toekomst vrij om zelf de huurprijs te bepalen. Daarnaast mogen gemeenten bij het verlenen van de vergunning alleen eisen stellen die in de Leegstandswet staan vermeld. Nu zijn er nog gemeenten die strengere eisen stellen aan tijdelijke verhuur dan de Leegstandswet.

De aanpassing van de Leegstandswet zal in een wetsvoorstel moeten worden voorgelegd aan onder meer de Tweede Kamer. Hierdoor zal het minimaal nog een half jaar duren voor de wijzigingen kunnen ingaan.

Daarnaast zal Minister Spies op korte termijn in overleg treden met de banken en de Minister van Financiën om te inventariseren welke knelpunten er zijn. Ook wil zij de banken nogmaals wijzen op het belang van de mogelijkheid van tijdelijke verhuur.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers