Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Zonnestroom brengt meer op dan spaargeld

Geplaatst op 31 jan 2012 , bijgewerkt 31 jan 2012, 11:00

Stroom van zonnepanelen is goedkoper dan elektriciteit van energieleveranciers. In de afgelopen tien jaar is de prijs voor zonnestroom tachtig proce...

Stroom van zonnepanelen is goedkoper dan elektriciteit van energieleveranciers. In de afgelopen tien jaar is de prijs voor zonnestroom tachtig procent gedaald. De prijs voor de reguliere stroom stijgt juist. Dit blijkt uit onderzoek van Natuur & Milieu.

Gemiddeld betaalt de consument 22 cent per kWh, terwijl de elektriciteitsprijs van energieleveranciers naar 25 cent per kWh stijgt. De berekening van de kWh-prijs is op basis van de opbrengst in 25 jaar, bij een geïnstalleerd systeem van vijf of zes panelen (zo’n 1380 Wp). Bij grotere systemen is de kWh prijs nog lager. Zonnepanelen gaan zeker  dertig jaar mee, waardoor er na de aanschaf flink bespaard kan worden op de energierekening.

Investeer je geld in zonnepanelen, dan brengt dat na 25 jaar meer op dan dat je het geld op een spaarrekening zet (tegen de huidige rente van 3%). Als je uitgaat van 23 cent per kWh en een energieprijsstijging van 3%, dan loopt het voordeel flink op. In het geval van een set van 6 panelen (€ 4300,-) is de opbrengst ruim €14.000,- tegen € 9.500,- bij een spaarrekening. 

123 Zonne-energie

Vereniging Eigen Huis organiseert een collectieve inkoop van zonnepanelen. 123 Zonne-energie biedt een totaaloplossing waarbij gemak wordt gecombineerd met kwaliteit tegen een scherpe prijs. Door gezamenlijk panelen in te kopen, kan een scherp aanbod worden gedaan. Wij verzorgen de inkoop, het transport, de levering, installatie en garantie voor de consument. In mei gaat de inschrijfperiode weer open. Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan in op 123zonne-energie.nl.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.