Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Voorschotnota blijft

Geplaatst op 06 feb 2012 , bijgewerkt 06 feb 2012, 14:31

Het voorschot op de energierekening vervalt waarschijnlijk niet. Eind vorig jaar ontstond veel ophef over het plan van de Europese Commissie om het ...

Het voorschot op de energierekening vervalt waarschijnlijk niet. Eind vorig jaar ontstond veel ophef over het plan van de Europese Commissie om het voorschot af te schaffen. De nota zou vanaf 2015 gebaseerd worden op het werkelijk verbruik, waardoor de rekening in de winter veel hoger zou zijn dan in de zomer.

De Telegraaf schrijft dat vooral Nederlandse energiebedrijven en schuldhulpverleners bang zijn dat consumenten de meevaller in een warme zomer voortijdig uitgeven. 

Uit het ledenpanelonderzoek  dat Vereniging Eigen Huis in december 2011 uitvoerde, blijkt ook dat 68% de huidige situatie prima vindt. Slechts 20% van onze leden ziet wél iets in het voorstel om het voorschot af te schaffen. De rest zweeft er tussenin.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.