Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Voorschotnota blijft

Geplaatst op 06 feb 2012 , bijgewerkt 06 feb 2012, 14:31

Het voorschot op de energierekening vervalt waarschijnlijk niet. Eind vorig jaar ontstond veel ophef over het plan van de Europese Commissie om het ...

Het voorschot op de energierekening vervalt waarschijnlijk niet. Eind vorig jaar ontstond veel ophef over het plan van de Europese Commissie om het voorschot af te schaffen. De nota zou vanaf 2015 gebaseerd worden op het werkelijk verbruik, waardoor de rekening in de winter veel hoger zou zijn dan in de zomer.

De Telegraaf schrijft dat vooral Nederlandse energiebedrijven en schuldhulpverleners bang zijn dat consumenten de meevaller in een warme zomer voortijdig uitgeven. 

Uit het ledenpanelonderzoek  dat Vereniging Eigen Huis in december 2011 uitvoerde, blijkt ook dat 68% de huidige situatie prima vindt. Slechts 20% van onze leden ziet wél iets in het voorstel om het voorschot af te schaffen. De rest zweeft er tussenin.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers