Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Voorschotnota blijft

Geplaatst op 06 feb 2012 , bijgewerkt 06 feb 2012, 14:31

Het voorschot op de energierekening vervalt waarschijnlijk niet. Eind vorig jaar ontstond veel ophef over het plan van de Europese Commissie om het ...

Het voorschot op de energierekening vervalt waarschijnlijk niet. Eind vorig jaar ontstond veel ophef over het plan van de Europese Commissie om het voorschot af te schaffen. De nota zou vanaf 2015 gebaseerd worden op het werkelijk verbruik, waardoor de rekening in de winter veel hoger zou zijn dan in de zomer.

De Telegraaf schrijft dat vooral Nederlandse energiebedrijven en schuldhulpverleners bang zijn dat consumenten de meevaller in een warme zomer voortijdig uitgeven. 

Uit het ledenpanelonderzoek  dat Vereniging Eigen Huis in december 2011 uitvoerde, blijkt ook dat 68% de huidige situatie prima vindt. Slechts 20% van onze leden ziet wél iets in het voorstel om het voorschot af te schaffen. De rest zweeft er tussenin.

Actuele onderwerpen

Vereniging Eigen Huis in de media