Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Consument verspilt energie

Geplaatst op 10 feb 2012 , bijgewerkt 10 feb 2012, 13:00

De energierekening kan bij een kwart van de Nederlandse huishoudens met 11% omlaag, omdat zij de kachel voor het slapen gaan niet op een lagere tempe...

De energierekening kan bij een kwart van de Nederlandse huishoudens met 11% omlaag, omdat zij de kachel voor het slapen gaan niet op een lagere temperatuur zetten.

Dit meldt de NOS vrijdag.

Volgens hoogleraar Drounen zijn het vooral jongeren die energie verspillen. Door de kachel lager te zetten, kan een gemiddeld gezin  € 100,- per jaar besparen. De universiteiten van Tilburg en Maastricht ondervraagden 1721 huishoudens. Uit het onderzoek blijkt dat 43% ook geen idee heeft hoeveel zij maandelijks betalen voor gas.

Warme Truiendag
De onderzoeksresultaten werden op Warme Truiendag naar buiten gebracht. Op deze dag zetten deelnemers de kachel één of twee graden lager dan normaal.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers