Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Klanten Alliander gedupeerd

Geplaatst op 14 feb 2012 , bijgewerkt 14 feb 2012, 08:16

Zesduizend klanten van netbeheerder Alliander krijgen een naheffing van enkele honderden euro’s.  Het gaat om grootverbruikers die jarenlang het...

Zesduizend klanten van netbeheerder Alliander krijgen een naheffing van enkele honderden euro’s.  Het gaat om grootverbruikers die jarenlang het gewone tarief betaalden.

De naheffing varieert van € 500,- tot € 1.400,- per huishouden. Alle naheffingen samen zijn goed voor € 3 miljoen. De gedupeerden hebben niet gesjoemeld, de ellende kwam aan het licht tijdens een controle door het bedrijf. Alliander corrigeert alleen rekeningen tot twee jaar geleden.

Niet nodig

Volgens de netbeheerder is een deel van de klanten onnodig een grootverbruiker. Omdat hun verbruik aangepast  is, maar de aansluiting in de meterkast niet. Bijvoorbeeld omdat ze geen sauna meer hebben. Deze groep kan de aansluiting gratis laten verkleinen. In hun geval vervalt ook de naheffing.

Wat vinden wij?

Vereniging Eigen Huis vindt dat Alliander op een verkeerde manier met de zesduizend klanten omgaat.  Het capaciteitstarief is in 2009 ingevoerd. En nu, drie jaar later, komt de organisatie erachter dat duizenden klanten voor een normale aansluiting betaald hebben, terwijl een andere aansluiting nodig is. Binnen enkele weken valt er een fikse rekening op hun deurmat. Dat kan toch niet door de beugel?

De meeste klanten weten niet wat voor aansluiting zij hebben in de meterkast. Dit kan een normale aansluiting zijn van 3 x 25 ampère, 3 x 35 ampère of zelfs nog hoger. Consumenten met een zware installatie in huis, bijvoorbeeld een sauna of  warmtepomp, hebben een zwaardere aansluiting nodig.

Wij zijn van mening dat deze naheffing niet zomaar kan. Wij vragen Alliander om opheldering en zoeken het juridisch uit. 

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.