Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Overijssel zet starterslening voort

Geplaatst op 21 feb 2012 , bijgewerkt 21 feb 2012, 13:31

Overijssel verstrekt ook in de komende vier jaar startersleningen. De provincie stort maximaal €18 miljoen  in een startersfonds om d...

Overijssel verstrekt ook in de komende vier jaar startersleningen. De provincie stort maximaal €18 miljoen  in een startersfonds om de regionale huizenmarkt een duwtje in de rug te geven. Deelnemende gemeenten moeten samen eenzelfde bedrag inleggen. Hiermee kunnen 800 tot 1000 startersleningen worden versterkt.

Starters op de Overijsselse woningmarkt kunnen een starterslening aanvragen, mits hun gemeente deelneemt. De provincie hoopt met de starterslening de positie van starters op de regionale woningmarkt te verbeteren. Volgens gedeputeerde voor Milieu en Wonen, Ineke Bakker, is de starterslening een adequaat middel om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen.

Succes

De starterslening was de afgelopen jaren in Overijssel zo'n succes dat het fonds afgelopen zomer was uitgeput. In december gaf de Overijsselse provincale overheid al aan de starterslening via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) te willen voortzetten.   

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.