Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Overijssel zet starterslening voort

Geplaatst op 21 feb 2012 , bijgewerkt 21 feb 2012, 13:31

Overijssel verstrekt ook in de komende vier jaar startersleningen. De provincie stort maximaal €18 miljoen  in een startersfonds om d...

Overijssel verstrekt ook in de komende vier jaar startersleningen. De provincie stort maximaal €18 miljoen  in een startersfonds om de regionale huizenmarkt een duwtje in de rug te geven. Deelnemende gemeenten moeten samen eenzelfde bedrag inleggen. Hiermee kunnen 800 tot 1000 startersleningen worden versterkt.

Starters op de Overijsselse woningmarkt kunnen een starterslening aanvragen, mits hun gemeente deelneemt. De provincie hoopt met de starterslening de positie van starters op de regionale woningmarkt te verbeteren. Volgens gedeputeerde voor Milieu en Wonen, Ineke Bakker, is de starterslening een adequaat middel om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen.

Succes

De starterslening was de afgelopen jaren in Overijssel zo'n succes dat het fonds afgelopen zomer was uitgeput. In december gaf de Overijsselse provincale overheid al aan de starterslening via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) te willen voortzetten.   

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers