Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Prijsdaling koopwoning vlakt af

Geplaatst op 21 feb 2012 , bijgewerkt 21 feb 2012, 23:00

De prijzen van verkochte bestaande koopwoningen waren in janauri 2012 gemiddeld 3,3% lager dan januari 2011. De prijsdaling was minder groo...

De prijzen van verkochte bestaande koopwoningen waren in janauri 2012 gemiddeld 3,3% lager dan januari 2011. De prijsdaling was minder groot dan in december, toen koopwoningen 4% goedkoper werden. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

Alle woningtypen waren in januari goedkoper dan een jaar eerder. Appartementen namen met 4,3% het meest af in prijs, tussen- en hoekwoningen met 2,7% het minst.

De prijzen daalden in alle provincies. De sterkste prijsdaling was in Gelderland met ruim 5%. In Flevoland was de prijsdaling met 1% relatief klein. 

Vergeleken met december 2011 waren de verkoopprijzen van bestaande koopwoningen in januari 0,6% hoger. Dit is de eerste toename na vijf maanden van consequente prijsdalingen.  

Actuele onderwerpen

Vereniging Eigen Huis in de media