Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

VvE's zijn duizenden euro's kwijt

Geplaatst op 23 feb 2012 , bijgewerkt 23 feb 2012, 13:54

Door het faillissement van een VvE-beheerder uit Nieuwegein zijn tientallen verenigingen van eigenaren (VvE’s) gezamenlijk € 1,5 miljoen kwijtgeraakt...

Door het faillissement van een VvE-beheerder uit Nieuwegein zijn tientallen verenigingen van eigenaren (VvE’s) gezamenlijk € 1,5 miljoen kwijtgeraakt.

Dit meldt De Telegraaf woensdag.

De Redema Groep uit Nieuwegein had het geld van de VvE’s niet op een afgeschermde rekening staan. Hierdoor raakten honderden gezinnen duizenden euro’s kwijt. De spaarpotten waren bedoeld voor onderhoud van de appartementsgebouwen.

De organisatie uit Nieuwegein ging afgelopen januari failliet. Het bedrijf beheerde 77 VvE’s.

Advies van Vereniging Eigen Huis  

Vereniging Eigen Huis adviseert appartementseigenaren en VvE-bestuurders te controleren of de bankrekening op naam van de VvE staat. Beheert een extern kantoor de rekening? Dan is het belangrijk om met de bank en het beheerderskantoor afspraken te maken over machtigingen. Leg vast tot welk bedrag de beheerder gemachtigd is geld over te maken en controleer de bankafschriften regelmatig. 

Het is de taak van VvE-bestuurders om een VvE-rekening aan te vragen. Vereniging Eigen Huis vindt dat een goed beheerderskantoor het bestuur attent hoort te maken op het belang van een bankrekening op naam van de VvE.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzichtkeyboard_arrow_right

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact perskeyboard_arrow_right
Sta ook sterker met ruim 760.000 leden.