Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Jonge inbrekers zoeken het dicht bij huis

Geplaatst op 08 mrt 2012 , bijgewerkt 08 mrt 2012, 11:00

De meeste woninginbraken in Rotterdam-Zuid worden gepleegd door tieners uit de buurt. Vooral in de wijken Feijenoord, IJsselmonde en in de aangrenzen...

De meeste woninginbraken in Rotterdam-Zuid worden gepleegd door tieners uit de buurt. Vooral in de wijken Feijenoord, IJsselmonde en in de aangrenzende gemeente Ridderkerk slaan zij hun slag.

Vooral in januari dit jaar kampte Rotterdam-Zuid met een explosieve stijging in het aantal woninginbraken. Afgelopen maand hield de Rotterdamse politie ruim 30 minderjarige verdachten aan. Districtchef Piet Melsen verwacht de komende tijd nog een flink aantal jonge inbrekers in te rekenen. Momenteel werken 12 rechercheurs voltijds aan de bestrijding van woninginbraken in de Maasstad.

Grote zorgen

Melsen maakt zich grote zorgen over de gemiddelde leeftijd van de arrestanten. Meer dan 60% van hen is minderjarig. Vaak gaat het om hangjongeren die in hun eigen of aangrenzende wijk inbraken plegen.

Verslaafden die inbreken om snel aan geld te komen, slaan ondertussen vrijwel niet meer toe. Ook Oost-Europese inbraakbendes komt de Rotterdamse politie minder vaak tegen dan jeugdige daders uit de buurt. Daarnaast constateert de politie dat veel woninginbraken mislukken. Dat komt omdat bewoners hun huis beter beveiligen.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers