Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Collectieve Inkoop Energie goed voor consument

Geplaatst op 08 mrt 2012 , bijgewerkt 08 mrt 2012, 13:01

Collectief overstappen naar een goedkopere stroomleverancier levert niet alleen de consument geld op. De aanbieder profiteert mee, schrijft dagblad T...

Collectief overstappen naar een goedkopere stroomleverancier levert niet alleen de consument geld op. De aanbieder profiteert mee, schrijft dagblad Trouw donderdag 8 maart. 

In het artikel wordt onder andere de Collectieve Inkoop Energie van Vereniging Eigen Huis genoemd. De vereniging ontvangt  voor iedere deelnemer die daadwerkelijk overstapt naar de winnende energieleverancier een basisvergoeding van € 40,- . Naarmate het aantal overstappers stijgt, daalt deze vergoeding. Vereniging Eigen Huis gebruikt deze vergoeding als kostendekking voor de organisatie, begeleiding van het inkoopproces, het beantwoorden van duizenden consumentenvragen en publicitaire inspanningen. Als het nodig is, zijn wij er ook voor juridische hulp voor de inschrijvers. De veiling wordt dus niet betaald uit de contributie van alle leden. Vereniging Eigen Huis heeft geen winstoogmerk en aandeelhouders. Als we winst maken gebruiken we dit om onze leden beter van dienst te zijn.

Prijzen onder druk

In 2009 organiseerde Vereniging Eigen Huis als eerste in Nederland een collectieve energie-inkoop. Daarna volgden anderen snel ons voorbeeld. We zijn blij dat er zoveel consumenten kiezen voor een goedkopere energieleverancier. We constateren dat energiemaatschappijen door dit soort acties scherpere tarieven aanbieden.

Energie belangrijk thema

Vereniging Eigen Huis besteedt veel aandacht aan energie. Dat doen wij bijvoorbeeld door voorlichting over energiebesparing en door de energieprijzen met de veiling te verlagen. Met 123zonne-energie zorgen we dat zelf energie opwekken eenvoudiger wordt.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden