Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Kamer steunt provisieverbod

Geplaatst op 09 mrt 2012 , bijgewerkt 09 mrt 2012, 15:00

De Tweede Kamer schaart zich achter de plannen van minister De Jager voor een provisieverbod op complexe financiële producten. De Jager wil met h...

De Tweede Kamer schaart zich achter de plannen van minister De Jager voor een provisieverbod op complexe financiële producten.

De Jager wil met het voorstel voorkomen dat financiële adviseurs een provisie ontvangen als zij een klant aanbrengen bij een bank of verzekeraar. Het gaat gierbij om afnemers van complexe financiële producten, hypotheken of uitvaartverzekeringen. Per 1 januari 2013 moet de klant de adviseur zelf rechtstreeks betalen.

Banken en verzekeraars die zonder een tussenpersoon een financieel product verkopen moeten van de minister helderheid bieden over de advieskosten. Zo moet het de klant duidelijk worden wat is betaald voor het product en wat voor het advies.

Ingrijpende gevolgen

De Jager wil met het voorstel "de verkeerde prikkels" uit de financiële dienstverlening halen. Hij omschrijft de maatregel dan ook als "een flinke verbouwing met ingrijpende gevolgen". Na de instemming van de Tweede Kamer moet ook de Eerste Kamer nog akkoord gaan.

Vereniging Eigen Huis juicht de beslissing van De Jager toe. Wel hoopt de vereniging dat de regeling zo snel mogelijk wordt ingevoerd. Anders kunnen tussenpersonen en financiële instellingen tot het einde van dit jaar de oude regels blijven hanteren.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden