Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Kamer steunt provisieverbod

Geplaatst op 09 mrt 2012 , bijgewerkt 09 mrt 2012, 15:00

De Tweede Kamer schaart zich achter de plannen van minister De Jager voor een provisieverbod op complexe financiële producten. De Jager wil met h...

De Tweede Kamer schaart zich achter de plannen van minister De Jager voor een provisieverbod op complexe financiële producten.

De Jager wil met het voorstel voorkomen dat financiële adviseurs een provisie ontvangen als zij een klant aanbrengen bij een bank of verzekeraar. Het gaat gierbij om afnemers van complexe financiële producten, hypotheken of uitvaartverzekeringen. Per 1 januari 2013 moet de klant de adviseur zelf rechtstreeks betalen.

Banken en verzekeraars die zonder een tussenpersoon een financieel product verkopen moeten van de minister helderheid bieden over de advieskosten. Zo moet het de klant duidelijk worden wat is betaald voor het product en wat voor het advies.

Ingrijpende gevolgen

De Jager wil met het voorstel "de verkeerde prikkels" uit de financiële dienstverlening halen. Hij omschrijft de maatregel dan ook als "een flinke verbouwing met ingrijpende gevolgen". Na de instemming van de Tweede Kamer moet ook de Eerste Kamer nog akkoord gaan.

Vereniging Eigen Huis juicht de beslissing van De Jager toe. Wel hoopt de vereniging dat de regeling zo snel mogelijk wordt ingevoerd. Anders kunnen tussenpersonen en financiële instellingen tot het einde van dit jaar de oude regels blijven hanteren.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.