Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

VEH stopt met Stichting Klantgericht Bouwen

Geplaatst op 13 mrt 2012 , bijgewerkt 13 mrt 2012, 12:37

Vereniging Eigen Huis en Bouwend Nederland hebben in goed overleg besloten om de samenwerking in Stichting Klantgericht Bouwen (SKB) te beëindigen. ...

Vereniging Eigen Huis en Bouwend Nederland hebben in goed overleg besloten om de samenwerking in Stichting Klantgericht Bouwen (SKB) te beëindigen. SKB werd in december 2002 opgericht om de kwaliteit van nieuwbouwwoningen en de tevredenheid van kopers te verbeteren.

SKB heeft bijgedragen aan de verbetering van de opleveringskwaliteit van nieuwbouwwoningen en de tevredenheid van kopers over hun bouwer. Het gemiddeld aantal opleveringsgebreken van de bij SKB aangesloten bouwbedrijven is tussen 2005 en 2010 gedaald van 14,8 tot 10,7 per nieuwbouwwoning. Ter vergelijking: in 2005 leverde Nederlandse bouwers een nieuwbouwwoning op met gemiddeld 20 gebreken, in 2010 14,9.

SKB zal in de toekomst de prestaties van bouwbedrijven inzichtelijk maken op www.bouwprestaties.nl. Vereniging Eigen Huis zal haar eigen weg volgen in haar streven de kwaliteit van nieuwbouwwoningen voor kopers te verbeteren.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers