Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Afspraken om afsluiting van energie te voorkomen

Geplaatst op 16 mrt 2012 , bijgewerkt 16 mrt 2012, 10:45

Energie-Nederland en de NVVK hebben afspraken gemaakt om particulieren met schulden te behoeden voor onnodige afsluiting van energie. Energieleveranc...

Energie-Nederland en de NVVK hebben afspraken gemaakt om particulieren met schulden te behoeden voor onnodige afsluiting van energie. Energieleveranciers en schuldhulpverlening gaan samenwerken om tot een oplossing te komen voor energieschulden.

Hoe werkt het?

Mensen die hun energierekening niet meer (kunnen) betalen, worden gewezen op de mogelijkheid van schuldhulpverlening. De schuldhulpverlening ondersteunt de consument om de betaling aan de energieleverancier snel te hervatten. En de energieleveranciers gaan akkoord met een oplossing voor de schulden. Consumenten die meewerken aan een oplossing van hun schulden worden niet afgesloten van gas en elektriciteit.

Convenant

De afspraken tussen Energie-Nederland en de NVVK zijn 14 maart jl. vastgelegd in een convenant met als doel om het oplopen van energieschulden en afsluitingen te voorkomen. Energie-Nederland vertegenwoordigt ruim 20 van de vooral grotere energiebedrijven in Nederland. Sommige prijsvechters zijn niet aangesloten bij Energie-Nederland. Zij hoeven zich dus niet aan het convenant te houden. De NVVK is de brancheorganisatie voor professionele schuldhulpverlening in Nederland.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.