Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Meer hypotheek voor energiezuinig huis

Geplaatst op 20 mrt 2012 , bijgewerkt 20 mrt 2012, 15:30

Eigenaren van energieneutrale woningen hebben een lagere energierekening. Daarom kunnen zij een hogere hypotheek dragen. Budgetinstituut Nibud zocht...

Eigenaren van energieneutrale woningen hebben een lagere energierekening. Daarom kunnen zij een hogere hypotheek dragen. Budgetinstituut Nibud zocht uit hoeveel meer deze eigenwoningbezitters zouden kunnen lenen: gemiddeld € 15.500,-.

Voor een woning met energiebesparende voorzieningen is binnen de Gedragscode Hypothecaire Financieringen een extra hypotheek al mogelijk. Dit bedrag varieert van € 3.500,- voor een woning met een A-label tot € 8.000,- voor een woning met een A++-label.

Onderzoek

Lang niet alle banken verstrekken deze extra leningen. In opdracht van Stichting Experimenten Volkshuisvesting (SEV) onderzocht Nibud of het op basis van de gedragscode mogelijk is om eigenaren van energieneutrale woningen extra financiering toe te kennen.

Uitkomst? Een extra financiering van gemiddeld € 15.500,- is mogelijk ten opzichte van een hypotheek met een energielabel C. Maakt een koper een energieverslindend huis energieneutraal, dan kan hij de lasten van een extra hypotheek van € 29.000,- dragen.Het budgetinstituut vindt dan ook dat banken verantwoord hogere leningen kunnen verstrekken aan eigenaren van energiezuinige huizen.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers