Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Overstappen is besparen

Geplaatst op 02 apr 2012 , bijgewerkt 02 apr 2012, 13:34

Overstappen naar een andere energieleverancier kan op jaarbasis honderden euro’s opleveren. Dit blijkt uit een inventarisatie van de Nederlandse Mede...

Overstappen naar een andere energieleverancier kan op jaarbasis honderden euro’s opleveren. Dit blijkt uit een inventarisatie van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).

Uit de prijsvergelijking van de NMa blijkt dat consumenten het grootste voordeel kunnen behalen als ze één contract voor gas en elektriciteit afsluiten. Dit voordeel kan, bij een contract voor onbepaalde tijd, oplopen tot € 464,- per jaar.

Toch stappen jaarlijks relatief weinig huishoudens over naar een andere energieleverancier. Slechts 10% deed dit en 25% zegt binnen nu en twee jaar over te stappen.

Vereniging Eigen Huis organiseert sinds enkele jaren de Collectieve Inkoop Energie om makkelijk over te stappen naar een gunstig energiecontract met groene stroom. Bij de vorige editie schreef een recordaantal van 100.000 huishoudens zich in voor de veiling. Wilt u nu meedoen aan de Collectieve Inkoop Energie? Schrijf u dan hier in.

Stapt u liever individueel over naar een andere energieleverancier? Gebruik dan eerst de Energieprijzenvergelijker van Vereniging Eigen Huis.


Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.