Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Overstappen is besparen

Geplaatst op 02 apr 2012 , bijgewerkt 02 apr 2012, 13:34

Overstappen naar een andere energieleverancier kan op jaarbasis honderden euro’s opleveren. Dit blijkt uit een inventarisatie van de Nederlandse Mede...

Overstappen naar een andere energieleverancier kan op jaarbasis honderden euro’s opleveren. Dit blijkt uit een inventarisatie van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).

Uit de prijsvergelijking van de NMa blijkt dat consumenten het grootste voordeel kunnen behalen als ze één contract voor gas en elektriciteit afsluiten. Dit voordeel kan, bij een contract voor onbepaalde tijd, oplopen tot € 464,- per jaar.

Toch stappen jaarlijks relatief weinig huishoudens over naar een andere energieleverancier. Slechts 10% deed dit en 25% zegt binnen nu en twee jaar over te stappen.

Vereniging Eigen Huis organiseert sinds enkele jaren de Collectieve Inkoop Energie om makkelijk over te stappen naar een gunstig energiecontract met groene stroom. Bij de vorige editie schreef een recordaantal van 100.000 huishoudens zich in voor de veiling. Wilt u nu meedoen aan de Collectieve Inkoop Energie? Schrijf u dan hier in.

Stapt u liever individueel over naar een andere energieleverancier? Gebruik dan eerst de Energieprijzenvergelijker van Vereniging Eigen Huis.


Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers