Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Voer strenge isolatienorm niet te snel in

Geplaatst op 05 apr 2012 , bijgewerkt 05 apr 2012, 11:10

Er zijn plannen om de isolatie-eis van woningen aanzienlijk te verhogen. Vereniging Eigen Huis gaat daarmee akkoord, maar wel als het op een geleidel...

Er zijn plannen om de isolatie-eis van woningen aanzienlijk te verhogen. Vereniging Eigen Huis gaat daarmee akkoord, maar wel als het op een geleidelijke manier gebeurt.

De aangescherpte isolatie-eis is onderdeel van het Lente-akkoord. Het doel van dit akkoord is om op korte termijn steeds energiezuiniger te gaan bouwen. Als de eis in een keer strenger wordt, kan het de bouwkwaliteit schaden én kan het leiden tot hogere bouwkosten. Daarom moet de aanlooptijd voor bouwers lang genoeg zijn om in te spelen om goed om te gaan met de nieuwe isolatie-eis.

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is op de hoogte van ons standpunt. De brancheverenigingen van de woningcorporaties (Aedes), bouwers en ontwikkelaars (Bouwend Nederland, de NVB en NEPROM) pleiten voor eenzelfde koers.

Minister Spies laat nu onderzoeken of de eis tot hogere bouwkosten leidt.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.