Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Verhoging griffierechten mogelijk van de baan

Geplaatst op 06 apr 2012 , bijgewerkt 06 apr 2012, 09:30

De verhoging van de griffierechten is mogelijk van de baan. Het voorstel van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie wordt niet gesteund door S...

De verhoging van de griffierechten is mogelijk van de baan. Het voorstel van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie wordt niet gesteund door SGP-senator Gerrit Holdijk. Zonder zijn steun is de kans bijzonder klein dat het voorstel door de Eerste Kamer komt.

De coalitiepartijen VVD en CDA en gedoogpartner PVV hebben samen geen meerderheid in de Eerste Kamer en hebben daarom de steun van de SGP nodig. De oppositie is fel gekant tegen de plannen van Opstelten.

Onbetaalbaar

Holdijk vreest dat door de verhoging van de griffierechten de toegang tot de rechter wordt belemmerd. Vooral voor middeninkomens zou een rechtsgang onbetaalbaar worden. Volgens Holdijk heeft de minister daarmee te weinig rekening gehouden in zijn voorstel.

Het wetsvoorstel is door de felle kritiek vanuit de oppositie al eens aangepast, maar dat gaat Holdijk niet ver genoeg. De kans dat het voorstel per 1 juli alsnog wordt doorgevoerd is daarmee aanzienlijk afgenomen.

Lees meer over de verhoging van de griffierechten

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers