Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Meldpunt regelzucht geopend

Geplaatst op 11 apr 2012 , bijgewerkt 11 apr 2012, 12:46

Waarom moet u voor een kleine verbouwing eindeloos langs loketten , terwijl een grotere verbouwing vergunningvrij is? En waarom moet u jaar in, jaar...

Waarom moet u voor een kleine verbouwing eindeloos langs loketten , terwijl een grotere verbouwing vergunningvrij is? En waarom moet u jaar in, jaar uit, hetzelfde bezwaar maken tegen een terugkerende te hoge WOZ beschikking omdat de gemeente een eerder toegekende verlaging niet verwerkt? En bijna iedereen die een verbouwing achter de rug heeft kent wel voorbeelden van onnodig zware indieningsvereisten voor kleine bouwaanvragen. Vereniging Eigen Huis opent vandaag een meldpunt om voorbeelden van regelzucht waar woningeigenaren tegenaan lopen te verzamelen.

Help de politiek een handje

Ook het kabinet streeft naar het verminderen van de regeldruk. Vereniging Eigen Huis wil hieraan graag een bijdrage leveren en verzamelt voorbeelden van zinloze, niet werkende of doorgeschoten regelgeving op de website. Het meldpunt is de gehele maand april geopend. De vereniging analyseert de meldingen en zal de resultaten overhandigen aan de politiek.

Stuur uw verhaal in 

Actuele onderwerpen

Vereniging Eigen Huis in de media