Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Opstalverzekering wordt flink duurder

Geplaatst op 18 apr 2012 , bijgewerkt 18 apr 2012, 09:30

Honderdduizenden woningbezitters gaan fors meer betalen voor hun opstalverzekering, zo meldt het Algemeen Dagblad. Enkele grote verzekeraars ve...

Honderdduizenden woningbezitters gaan fors meer betalen voor hun opstalverzekering, zo meldt het Algemeen Dagblad. Enkele grote verzekeraars verhogen de premie wegens extreem weer de afgelopen jaren, zoals storm en vorst.

Centraal Beheer voert de grootste verhoging door. De premie voor de opstalverzekering van het Apeldoornse concern stijgt per 1 mei met 15%. Dit kost een woningbezitter ruim € 30,- meer bij een gemiddelde jaarlijkse premie van € 207,-. Eigenaren van grote of schadegevoelige woningen kunnen door de premieverhoging jaarlijks meer dan € 100,- extra kwijt zijn.

Verzekeraar Delta Lloyd verhoogt de premie met 5%. Bij concurrent Nationale Nederlanden neemt de premie tussen de 5% en 8% toe. Reaal, Aegon en ASR zeggen door extreem weer ook meer schade te moeten vergoeden, maar verhogen de premies voor de opstalverzekering nog niet.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers