Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Opstalverzekering wordt flink duurder

Geplaatst op 18 apr 2012 , bijgewerkt 18 apr 2012, 09:30

Honderdduizenden woningbezitters gaan fors meer betalen voor hun opstalverzekering, zo meldt het Algemeen Dagblad. Enkele grote verzekeraars ve...

Honderdduizenden woningbezitters gaan fors meer betalen voor hun opstalverzekering, zo meldt het Algemeen Dagblad. Enkele grote verzekeraars verhogen de premie wegens extreem weer de afgelopen jaren, zoals storm en vorst.

Centraal Beheer voert de grootste verhoging door. De premie voor de opstalverzekering van het Apeldoornse concern stijgt per 1 mei met 15%. Dit kost een woningbezitter ruim € 30,- meer bij een gemiddelde jaarlijkse premie van € 207,-. Eigenaren van grote of schadegevoelige woningen kunnen door de premieverhoging jaarlijks meer dan € 100,- extra kwijt zijn.

Verzekeraar Delta Lloyd verhoogt de premie met 5%. Bij concurrent Nationale Nederlanden neemt de premie tussen de 5% en 8% toe. Reaal, Aegon en ASR zeggen door extreem weer ook meer schade te moeten vergoeden, maar verhogen de premies voor de opstalverzekering nog niet.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.