Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Energierekening stijgt fors

Geplaatst op 14 mei 2012 , bijgewerkt 14 mei 2012, 14:32

De energierekening valt in 2013 op jaarbasis waarschijnlijk € 160,- tot € 170,- hoger uit, hiervoor zijn verschillende oorzaken. Zo zullen onder ande...

De energierekening valt in 2013 op jaarbasis waarschijnlijk € 160,- tot € 170,- hoger uit, hiervoor zijn verschillende oorzaken. Zo zullen onder andere de tarieven voor met name gas het komende jaar fors stijgen, wordt de btw met 2% verhoogd en gaat de energiebelasting omhoog.

Alle maatregelen bij elkaar zorgen ervoor dat de energierekening gemiddeld 8% hoger wordt. Tegelijkertijd is er nog geen rekening gehouden met een mogelijke verdere stijging van de olieprijzen.

Het kan de moeite waard zijn om (vooruitlopend op de verhoging) over te stappen naar een ander energiecontract. Dit is natuurlijk afhankelijk van uw situatie en uw huidige energiecontract. Om een weloverwogen keuze te maken, kunt u de Energieprijzenvergelijker invullen.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.