Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Energierekening stijgt fors

Geplaatst op 14 mei 2012 , bijgewerkt 14 mei 2012, 14:32

De energierekening valt in 2013 op jaarbasis waarschijnlijk € 160,- tot € 170,- hoger uit, hiervoor zijn verschillende oorzaken. Zo zullen onder ande...

De energierekening valt in 2013 op jaarbasis waarschijnlijk € 160,- tot € 170,- hoger uit, hiervoor zijn verschillende oorzaken. Zo zullen onder andere de tarieven voor met name gas het komende jaar fors stijgen, wordt de btw met 2% verhoogd en gaat de energiebelasting omhoog.

Alle maatregelen bij elkaar zorgen ervoor dat de energierekening gemiddeld 8% hoger wordt. Tegelijkertijd is er nog geen rekening gehouden met een mogelijke verdere stijging van de olieprijzen.

Het kan de moeite waard zijn om (vooruitlopend op de verhoging) over te stappen naar een ander energiecontract. Dit is natuurlijk afhankelijk van uw situatie en uw huidige energiecontract. Om een weloverwogen keuze te maken, kunt u de Energieprijzenvergelijker invullen.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers