Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Bezwaar tegen modelcontract energie

Geplaatst op 16 mei 2012 , bijgewerkt 16 mei 2012, 14:00

Energiecontracten zijn vaak moeilijk te vergelijken en de kleine lettertjes bevatten vaak onaangename verrassingen voor consumenten. Om die reden hee...

Energiecontracten zijn vaak moeilijk te vergelijken en de kleine lettertjes bevatten vaak onaangename verrassingen voor consumenten. Om die reden heeft de wetgever aan de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) gevraagd om een modelovereenkomst voor alle leveranciers op te stellen. Aan dit model blijken ook haken en ogen te zitten, daarom heeft Vereniging Eigen Huis bezwaar ingediend bij de NMa.

Het modelcontract wordt namelijk niet verplicht voor contracten met een looptijd van 1 of 3 jaar, terwijl juist daar de grootste problemen zitten. Aan contracten met een bepaalde looptijd zijn vaak acties met ondoorzichtige voorwaarden verbonden. Dit kunnen interessante aanbiedingen zijn voor consumenten, maar die zijn moeilijk met elkaar te vergelijken.

De NMa heeft inmiddels een model vastgesteld voor overeenkomsten met een onbepaalde looptijd en een variabeltarief (vanaf 1 juli 2012 geldt de aanbiedingsplicht). Dit vindt Vereniging Eigen Huis nauwelijks een verbetering, omdat de problemen zich vooral voordoen bij de contracten met een bepaalde looptijd en een vast tarief. De belangenbehartiger van huiseigenaren heeft daarom bezwaar ingediend bij de NMa.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers