Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Bezwaar tegen modelcontract energie

Geplaatst op 16 mei 2012 , bijgewerkt 16 mei 2012, 14:00

Energiecontracten zijn vaak moeilijk te vergelijken en de kleine lettertjes bevatten vaak onaangename verrassingen voor consumenten. Om die reden hee...

Energiecontracten zijn vaak moeilijk te vergelijken en de kleine lettertjes bevatten vaak onaangename verrassingen voor consumenten. Om die reden heeft de wetgever aan de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) gevraagd om een modelovereenkomst voor alle leveranciers op te stellen. Aan dit model blijken ook haken en ogen te zitten, daarom heeft Vereniging Eigen Huis bezwaar ingediend bij de NMa.

Het modelcontract wordt namelijk niet verplicht voor contracten met een looptijd van 1 of 3 jaar, terwijl juist daar de grootste problemen zitten. Aan contracten met een bepaalde looptijd zijn vaak acties met ondoorzichtige voorwaarden verbonden. Dit kunnen interessante aanbiedingen zijn voor consumenten, maar die zijn moeilijk met elkaar te vergelijken.

De NMa heeft inmiddels een model vastgesteld voor overeenkomsten met een onbepaalde looptijd en een variabeltarief (vanaf 1 juli 2012 geldt de aanbiedingsplicht). Dit vindt Vereniging Eigen Huis nauwelijks een verbetering, omdat de problemen zich vooral voordoen bij de contracten met een bepaalde looptijd en een vast tarief. De belangenbehartiger van huiseigenaren heeft daarom bezwaar ingediend bij de NMa.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.