Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Gevolgen Voorjaarsnota

Geplaatst op 30 mei 2012 , bijgewerkt 30 mei 2012, 08:38

De bezuinigingsplannen uit het Lenteakkoord zijn vastgelegd in de Voorjaarsnota. Afgelopen weken hebben VVD, CDA, D66, ChristenUnie en GroenLinks een...

De bezuinigingsplannen uit het Lenteakkoord zijn vastgelegd in de Voorjaarsnota. Afgelopen weken hebben VVD, CDA, D66, ChristenUnie en GroenLinks een bezuinigingspakket vastgesteld om het begrotingstekort te beperken. Zoals het er nu uit ziet, heeft de nota gevolgen voor het verduurzamen van woningen.

Op energiegebied zijn er drie onderwerpen die opvallen.

Subsidie zonnepanelen

Vanaf 1 juli 2012 geldt er een tijdelijke subsidieregeling op zonnepanelen. Kleinverbruikers kunnen tot in 2013 een subsidie van 15% op de aanschafprijs ontvangen. Wat de subsidieregeling precies inhoudt en hoe deze aangevraagd kan worden, wordt later bekend gemaakt.

Onderzoek naar salderen

Momenteel geldt voor het salderen, door middel van bijvoorbeeld zonnepanelen, van de energierekening alleen het eigen dak.  De partijen VVD, CDA, D66, ChristenUnie en GroenLinks bekijken de mogelijkheden om van het eigen dak af te wijken en salderen ook mogelijk te maken voor bijvoorbeeld daken van flats en boerenschuren. In 2013 zal een pilot worden gestart.

Energiebesparing

Met energiebesparende maatregelen kunnen de woon- en huisvestingslasten van Nederlandse huishoudens beter beheersbaar worden. De effecten van energieprijsstijgingen en de verhoging van energiebelasting worden hiermee beperkt. Er komt een budget beschikbaar voor gezamenlijke financiering van grootschalige energiebesparingsprojecten en voor particulieren.

Dinsdag vindt er in de Tweede Kamer een debat plaats over het begrotingsakkoord.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.