Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Weekers trekt herzieningsprocedure WOZ in

Geplaatst op 04 jun 2012 , bijgewerkt 04 jun 2012, 22:00

Demissionair staatssecretaris van Financiën Frans Weekers neemt de informele WOZ-procedure niet op in het uiteindelijke wetsvoorstel Modernisering We...

Demissionair staatssecretaris van Financiën Frans Weekers neemt de informele WOZ-procedure niet op in het uiteindelijke wetsvoorstel Modernisering Wet WOZ. Dit naar aanleiding van kritische opmerkingen van onder meer Vereniging Eigen Huis, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de Waarderingskamer.

Vereniging Eigen Huis heeft vooral bezwaar tegen de extra last van de informele procedure voor woningbezitters. Zij zouden dan twee keer bezwaar moeten indienen tegen hun WOZ-waarde, voordat ze in beroep kunnen gaan bij de rechter.

Pilot Tilburg en Borne

Vereniging Eigen Huis is overigens voorstander van een beter, informeler contact tussen burger en gemeente, maar dit hoeft niet in een wettelijke regeling te worden vastgelegd. Een betere manier is de pilot die Tilburg en Borne uitvoeren. Daar kunnen woningbezitters al voordat zij hun WOZ-beschikking ontvangen inzage krijgen in hun gegevens en deze controleren. Zo wordt de kwaliteit van de WOZ-beschikkingen ook verbeterd. Dat moet tot minder bezwaren leiden.

Eerste reactie Vereniging Eigen Huis op Modernisering Wet WOZ

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.