Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Weekers trekt herzieningsprocedure WOZ in

Geplaatst op 04 jun 2012 , bijgewerkt 04 jun 2012, 22:00

Demissionair staatssecretaris van Financiën Frans Weekers neemt de informele WOZ-procedure niet op in het uiteindelijke wetsvoorstel Modernisering We...

Demissionair staatssecretaris van Financiën Frans Weekers neemt de informele WOZ-procedure niet op in het uiteindelijke wetsvoorstel Modernisering Wet WOZ. Dit naar aanleiding van kritische opmerkingen van onder meer Vereniging Eigen Huis, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de Waarderingskamer.

Vereniging Eigen Huis heeft vooral bezwaar tegen de extra last van de informele procedure voor woningbezitters. Zij zouden dan twee keer bezwaar moeten indienen tegen hun WOZ-waarde, voordat ze in beroep kunnen gaan bij de rechter.

Pilot Tilburg en Borne

Vereniging Eigen Huis is overigens voorstander van een beter, informeler contact tussen burger en gemeente, maar dit hoeft niet in een wettelijke regeling te worden vastgelegd. Een betere manier is de pilot die Tilburg en Borne uitvoeren. Daar kunnen woningbezitters al voordat zij hun WOZ-beschikking ontvangen inzage krijgen in hun gegevens en deze controleren. Zo wordt de kwaliteit van de WOZ-beschikkingen ook verbeterd. Dat moet tot minder bezwaren leiden.

Eerste reactie Vereniging Eigen Huis op Modernisering Wet WOZ

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers