Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Klanten tevreden over energiemaatschappijen

Geplaatst op 07 jun 2012 , bijgewerkt 07 jun 2012, 11:29

De algemene tevredenheid van klanten over hun energieleverancier  is gestegen van 7,3 in 2009 naar 7,6 in 2012. Dit blijkt uit een tevredenheid...

De algemene tevredenheid van klanten over hun energieleverancier  is gestegen van 7,3 in 2009 naar 7,6 in 2012. Dit blijkt uit een tevredenheidsonderzoek van Vereniging Eigen Huis.

Tevreden

Greenchoice en United Consumers eindigden in het tevredenheidsonderzoek bovenaan. Claudia Umlauf, beleidsadviseur bij Vereniging Eigen Huis, vindt het positief dat de energiemaatschappijen over de gehele linie een voldoende krijgen. "Ik had verwacht dat Greenchoice lager zou scoren. Greenchoice kreeg eind vorig jaar een flinke boete van de Nederlandse Mededingsautoriteit  (NMa) omdat het bedrijf in de fout ging bij de eindafrekening van mensen die verhuisden of overstapten naar een andere leverancier. Maar de klanten van Greenchoice weten dat niet of rekenen het hun maatschappij niet aan."

Klachten

Uit het onderzoek blijkt verder dat klanten steeds minder klachten indienen bij hun energiemaatschappij. Het aantal klachten is gedaald van 8% in 2009 naar 5% in 2012. Ook levert het overstappen naar een andere energiemaatschappij steeds minder problemen op. De belangrijkste reden om over te stappen is nog altijd het (lagere) tarief.

Bekijk het gehele tevredenheidsonderzoek.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.