Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Duidelijkheid over subsidie zonnepanelen

Geplaatst op 11 jun 2012 , bijgewerkt 11 jun 2012, 12:29

Wekenlang werd er gespeculeerd over een mogelijke subsidie op zonnestroomsystemen, maar nu is eindelijk de kogel door de kerk. Consumenten die zonne...

Wekenlang werd er gespeculeerd over een mogelijke subsidie op zonnestroomsystemen, maar nu is eindelijk de kogel door de kerk. Consumenten die zonnepanelen aanschaffen, kunnen vanaf 2 juli 2012 15% van het aankoopbedrag terugvragen met een maximum van € 650.

Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) schreef dit afgelopen vrijdag aan de Tweede Kamer. De subsidiepot van € 22 miljoen is dit jaar nog goed voor meer dan 30.000 aanvragen. Voor 2013 wordt een nieuw budget beschikbaar gesteld. Vanaf 2 juli kan de consument de subsidie aanvragen met zijn DigiD-inlogcode via het digitaal loket van Agentschap NL. De subsidie geldt voor de installatie en de aanschaf van alle onderdelen voor het zonnestroomsysteem. De subsidie geldt niet voor de arbeidskosten.

De datum van ondertekening van de overeenkomst is leidend. De subsidie mag niet worden gecombineerd met andere regelingen zoals de SDE, SDE+ of subsidies van gemeente of de provincie.

Hoe vraagt u een subsidie aan?

Vanaf 2 juli 2012 kunt u via het digitale loket van Agentschap NL een subsidie aanvragen met uw DigiD. Het heeft geen zin de subsidieaanvraag voor 2 juli 2012 in te dienen. De aanvragen die voor die tijd binnenkomen, worden afgewezen. Daarnaast is het belangrijk dat u digitaal, een getekende koopovereenkomst voor de zonnepanelen meestuurt. Deze moet ook op 2 juli of erna zijn afgesloten. Een offerte geldt niet.

Brief aan ministerie

Vereniging Eigen Huis stuurde een brief naar het ministerie van EL&I over de onduidelijkheid over de subsidie op zonnepanelen. De vereniging is blij dat het ministerie gehoor geeft aan een aantal ingebrachte aandachtspunten. Echter niet alle punten zijn overgenomen. Zo pleitte de vereniging voor een compensatie voor consumenten die na 27 april een bestelling hebben gedaan tot de datum dat de regeling bekend is geworden. Van compensatie is in de nieuwe regeling helaas geen sprake.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers