Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Isolatie-eis pas in 2015 aangescherpt

Geplaatst op 13 jun 2012 , bijgewerkt 13 jun 2012, 09:09

De isolatie-eis van woningen wordt pas per 1 januari 2015 verhoogd. Enkele maanden geleden was aangekondigd dat de strengere eis eerder zou gelden. ...

De isolatie-eis van woningen wordt pas per 1 januari 2015 verhoogd. Enkele maanden geleden was aangekondigd dat de strengere eis eerder zou gelden. De vereiste isolatiewaarde (Rc-waarde) voor woningen wordt in 2015 verhoogd van 3,5 naar 5,0. 

In april is de isolatiewaarde al verhoogd naar 3,5. 

Geleidelijk

Eerder heeft Vereniging Eigen Huis aan het Ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties laten weten dat zij voorstander is van een geleidelijke verhoging. Een te snelle verhoging kan de bouwkwaliteit van woningen schaden én kan leiden tot hogere bouwkosten. De aanlooptijd voor bouwers moet lang genoeg zijn om goed te kunnen inspelen op de nieuwe isolatie-eis.

De brancheverenigingen van de woningcorporaties (Aedes), bouwers en ontwikkelaars (Bouwend Nederland, NVB en NEPROM) pleiten voor eenzelfde koers. Op 8 juni heeft minister Spies in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat zij gehoor geeft aan de wensen van bovengenoemde partijen.

Kierdichtheid

Bovendien wil de vereniging ook meer aandacht voor kierdichtheid van woningen. Als een bouwer dikke isolatie aanbrengt en de kieren niet dicht, verdwijnt de warmte alsnog naar buiten.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers