Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Meer zelfbouw in Amsterdam

Geplaatst op 14 jun 2012 , bijgewerkt 14 jun 2012, 14:07

Een kwart van de nieuwbouwproductie in Amsterdam moet door bewoners zelf worden gebouwd. Dat wil de gemeente voor 2016 realiseren. Zelfbouw is popula...

Een kwart van de nieuwbouwproductie in Amsterdam moet door bewoners zelf worden gebouwd. Dat wil de gemeente voor 2016 realiseren. Zelfbouw is populair.

Droomwoning

Het stadsbestuur wil ook dat Amsterdammers zelf hun droomwoning kunnen bouwen en breidt de mogelijkheden daarvoor uit. Het biedt de doe-het-zelvers nu ook kluswoningen en oude scholen aan. In de toekomst moeten daar leegstaande kantoren bij komen. Daarnaast is het streven bouwrijpe grond sneller te ontwikkelen. Het zelfbouwaanbod moet bereikbaar zijn voor zoveel mogelijk inkomens- en doelgroepen.

Zelfbouwmarkt

Op 7 en 8 juli vindt een Zelfbouwmarkt plaats van 11:00 - 17:00 uur naast station Amsterdam Lelylaan in Nieuw-West waar geĂ¯nteresseerden zich kunnen inschrijven op het nieuwste kavelaanbod. Bezoekers kunnen een optie op een bouwkavel nemen. Naast kavels voor het bouwen van een eigen huis zijn er ook kavels voor het bouwen in groepen. Op de markt kunnen bezoekers ook contact leggen met bestaande bouwgroepen en kunnen groepen zich inschrijven op de beschikbare kavels.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers