Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Meer zelfbouw in Amsterdam

Geplaatst op 14 jun 2012 , bijgewerkt 14 jun 2012, 14:07

Een kwart van de nieuwbouwproductie in Amsterdam moet door bewoners zelf worden gebouwd. Dat wil de gemeente voor 2016 realiseren. Zelfbouw is popula...

Een kwart van de nieuwbouwproductie in Amsterdam moet door bewoners zelf worden gebouwd. Dat wil de gemeente voor 2016 realiseren. Zelfbouw is populair.

Droomwoning

Het stadsbestuur wil ook dat Amsterdammers zelf hun droomwoning kunnen bouwen en breidt de mogelijkheden daarvoor uit. Het biedt de doe-het-zelvers nu ook kluswoningen en oude scholen aan. In de toekomst moeten daar leegstaande kantoren bij komen. Daarnaast is het streven bouwrijpe grond sneller te ontwikkelen. Het zelfbouwaanbod moet bereikbaar zijn voor zoveel mogelijk inkomens- en doelgroepen.

Zelfbouwmarkt

Op 7 en 8 juli vindt een Zelfbouwmarkt plaats van 11:00 - 17:00 uur naast station Amsterdam Lelylaan in Nieuw-West waar geïnteresseerden zich kunnen inschrijven op het nieuwste kavelaanbod. Bezoekers kunnen een optie op een bouwkavel nemen. Naast kavels voor het bouwen van een eigen huis zijn er ook kavels voor het bouwen in groepen. Op de markt kunnen bezoekers ook contact leggen met bestaande bouwgroepen en kunnen groepen zich inschrijven op de beschikbare kavels.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.